Σοκάρουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το εργατικό ατύχημα νωρίς το πρωί στο Ρέθυμνο, όταν δύο εργαζόμενες στην υπηρεσία καθαριότητας τραυματίστηκαν λόγω της ανευθυνότητας πολιτών που πέταξαν μπαταρία αυτοκινήτου σε κάδο ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NeaKriti, το περιστατικό συνέβη στις 04:30, όταν η μπαταρία εξερράγη τη στιγμή που οι εργαζόμενες άδειαζαν τον κάδο, προκαλώντας σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα στο πρόσωπό τους.

Σύμφωνα με μαρτυρία του οδηγού του απορριμματοφόρου, οι δύο γυναίκες φώναζαν «καιγόμαστε, καιγόμαστε» και εκείνος αντέδρασε άμεσα, ρίχνοντάς τους νερό για να τις ανακουφίσει. Η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν ακόμη πιο τραγική, καθώς λίγο αργότερα, ένας μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω στο απορριμματοφόρο. Ευτυχώς, οι δύο εργαζόμενες είχαν απομακρυνθεί από το σημείο, αποφεύγοντας σοβαρό τροχαίο ατύχημα που θα μπορούσε να είχε αρνητικές συνέπειες.

aporim-rethy
aporim-rethy1


Οι δύο γυναίκες έλαβαν εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Πριν από λίγο, έλαβαν εξιτήριο, ακολουθώντας τις ιατρικές οδηγίες για την αποκατάστασή τους. Το περιστατικό αναδεικνύει την αναγκαιότητα αυστηρότερων μέτρων για την ορθή ανακύκλωση και την προστασία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Μια ανησυχητική εξέλιξη έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της βραδινής βάρδιας και συγκεκριμένα στις 04:30 στην υπηρεσία καθαριότητας του Ρεθύμνου, όταν δύο εργαζόμενες τραυματίστηκαν εξαιτίας της ανευθυνότητας κάποιων πολιτών που πέταξαν μπαταρία αυτοκινήτου σε κάδο ανακύκλωσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που οι εργαζόμενες επιχειρούσαν να απομακρύνουν τα αντικείμενα από τον κάδο, με αποτέλεσμα η μπαταρία να εκραγεί μπροστά τους, προκαλώντας τους αναπνευστικά προβλήματα και τραυματισμούς σε πρόσωπο και στα μάτια. 

Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 

aporim-rethy2

Οι συνεχείς εκκλήσεις της υπηρεσίας καθαριότητας

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πολλές φορές στο παρελθόν για τις καταστροφικές συνέπειες που προκύπτουν όταν οι πολίτες δεν ακολουθούν τους κανονισμούς ανακύκλωσης.

Όπως έχουν τονίσει πολλάκις οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας, είναι συχνό φαινόμενο να βρίσκουν στους κάδους ανακύκλωσης επικίνδυνα αντικείμενα, όπως μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές, ακόμη και οικιακά απορρίμματα. 

aporim-rethy4