Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και ισχυρούς ανέμους βρίσκεται προ των πυλών, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, από Τετάρτη θα ξεκινήσουν οι βροχές στα βορειοδυτικά, ενώ άνομβρη θα είναι η εβδομάδα στην ανατολική χώρα.

Όπως επισημαίνει, περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα το Σάββατο στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια, πιθανόν τοπικά έντονα στα ΒΔ.

Όσον αφορά στους ανέμους, θα γυρίσουν σε νοτιάδες από την Τετάρτη 2/10.


Ολόκληρη η ανάρτησή του

ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ - ΑΝΟΜΒΡΗ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΩΡΑ

Χωρίς σημαντικές βροχές αυτή η εβδομάδα , όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερες αναρτήσεις με τοπικά φαινόμενα κυρίως στα βορειοδυτικά την Πέμπτη και την Παρασκευή . Περισσότερα φαινόμενα το Σάββατο στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια , πιθανόν τοπικά έντονα στα ΒΔ.
Οι ΒΔ άνεμοι εξασθενούν από την Τρίτη άνεμοι και γυρίζουν σε νοτιάδες από την Τετάρτη με κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.



Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, το νέο κύμα κακοκαιρίας θα προκαλέσει έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

«Θα αρχίσουν σιγά σιγά και προς το απόγευμα να υποχωρούν αυτοί οι επικίνδυνοι άνεμοι για να οδηγηθούμε σταδιακά προς το τέλος της εβδομάδας σε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας περισσότερα στοιχεία για το οποίο θα δώσουμε τις επόμενες ώρες – ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση στο Facebook ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4jkc87tnka1)


Θεοφάνης Χαζηγρίβας: Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα

Για έντονα καιρικά φαινόμενα προειδοποίησε με ανάρτησή του στα social media ο γνωστός προγνώστης Θεοφάνης Χατζηγρίβας, τα οποία θα «χτυπήσουν» τη χώρα τις επόμενες ημέρες.


Η αναλυτική ανάρτηση του Θεοφάνη Χατζηγρίβα

Η ψύχρα έως κρύο που θα μας συντροφεύει τα πρωινά και οι φυσιολογικές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες, συνοδεία αρκετής ηλιοφάνειας μέχρι και την Πέμπτη, θα δώσει από τα δυτικά σταδιακά τη θέση της σε βροχές, μπόρες, αλλά και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

▪️Έτσι λοιπόν αναλυτικά και βάση των τελευταίων προγνωστικών στοιχείων ο καιρός θα εξελιχθεί κάπως, έτσι....
▪️ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ: Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, ψύχρα έως κρύο τα πρωινά, και φυσιολογικές έως λίγο χαμηλότερες στα βορειότερα θερμοκρασίες για την εποχή.
▪️ΠΕΜΠΤΗ: Σταδιακά μέσα στην ημέρα σε Ιόνιο (κυρίως βόρειο), δυτικά ηπειρωτικά γενικώς (κυρίως Ήπειρο), τοπικά αυξημένες νεφώσεις και γενικά άστατος με βροχές ή μπόρες και σε Κέρκυρα και Ήπειρο, τοπικές καταιγίδες.
Δεν φαίνεται να επηρεάζεται η υπόλοιπη χώρα, όπου θα συνεχίσει στο μοτίβο των προηγούμενων ημερών.
▪️ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Στα δυτικά και το Ιόνιο άστατος με τοπικές βροχές, μπόρες ή καταιγίδες, οι οποίες αργά και τμηματικά κυρίως από τις βραδινές ώρες προς Σάββατο, θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά στο εσωτερικό, και τη δυτική και τοπικά κεντρική Μακεδονία.
Σημείωση ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα με την μπούκα των φαινομένων, τόσο στο Ιόνιο, αλλά και σε ολόκληρο τον δυτικό κορμό, τα φαινόμενα να έχουν ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα με αρκετά ηλεκτρικά.
▪️ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ: Η χώρα μας θα βρίσκεται υπό την επιρροή κακοκαιρίας με βροχές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες, όπου τμηματικά θα επηρεάσουν μέχρι και τη Δευτέρα το σύνολο της χώρας (δυτικά προς ανατολικά). 
▪️Θα βρέξει λίγο έως πολύ σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς μιλάμε για ένα καλά οργανωμένο σύστημα το οποίο θα κινείται ιδιαίτερα αργά.
▪️Στην πορεία και μετά τη ΔΕΥΤΕΡΑ 07.10 ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση.
▪️Βάσει της εικόνας, και διάταξης των συστημάτων, εάν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά στην ακολουθία, σίγουρα ο μήνας θα συνεχίσει με μικρά διαλύματα να είναι ιδιαίτερα βροχερός, με έμφαση μάλιστα μετά το 2ο μισό.
▪️Αυτή, φίλοι μου, είναι η εικόνα, και η πιθανή έκβαση, αλλά όπως πάντα, ο καιρός έχει τον τελευταίο λόγο, και με κάθε πιθανή αλλαγή θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.