Συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες στο Ηράκλειο μια γυναίκα που παρίστανε τη γιατρό και εξαπατούσε τηλεφωνικά ηλικιωμένες γυναίκες.

*Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Έδειραν 17χρονο αναγκάζοντάς τον να παραδεχθεί υποτιθέμενο βιασμό 14χρονης – Κατέγραψαν την ''ομολογία'' του σε βίντεο

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, η δράστιδα, μαζί με έναν συνεργό, δρούσε στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της Κρήτης.

Μετά από κάθε απάτη, οι δύο δράστες άλλαζαν νομό, αφού πρώτα παραλάμβαναν τα χρήματα που έδιναν οι ανυποψίαστες ηλικιωμένες, οι οποίες πίστευαν ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο κινδύνευε και έπρεπε να πληρώσουν για να σωθεί.

Σήμερα, Δευτέρα 30/09, πραγματοποιήθηκε η δίκη στο Ηράκλειο, όπου επιβλήθηκε στη δράστιδα ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών, καθώς και πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Μεταξύ των θυμάτων, ήταν και μια 77χρονη γυναίκα από τα Χανιά, η οποία παραπλανήθηκε από την ψεύτικη ιστορία της δράστιδος.


Η 77χρονη που έδωσε χρήματα και χρυσαφικά στον… γιατρό «μαϊμού»

Οι δράστες έπεισαν την 77χρονη ότι η κόρη της νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, δίνοντας μάχη για τη ζωή της και ζήτησαν για την ιατρική στήριξη της 57.000 ευρώ.

Ο υποτιθέμενος νευροχειρουργός έδειξε μάλιστα μεγαλοψυχία, λέγοντας στην ηλικιωμένη ότι θα συμβιβαστεί και με 3.000 ευρώ!

Η 77χρονη μάζεψε όπως όπως τα αναδρομικά από τη σύνταξη που μόλις είχε λάβει και όλα της τα χρυσά κοσμήματα, για να τα παραδώσει στους απατεώνες.

Σε κατάσταση πανικού, η ηλικιωμένη έτρεξε να ζητήσει βοήθεια, ωστόσο όταν οι δράστες αντιλήφθηκαν ότι πιθανόν να γίνουν αντιληπτοί, άρχισαν να την απειλούν.

Λίγα λεπτά αργότερα, με 1.700 ευρώ στο χέρι και μια τσάντα μέσα στην οποία έβαλε όλα της τα κοσμήματα αξίας άνω των 5.000 ευρώ, η 77χρονη κατέβηκε από το διαμέρισμα της στο δρόμο, όπου την περίμενε μια γυναίκα.

Της τα παρέδωσε, αφού πρώτα κατάφερε να ειδοποιήσει τα παιδιά της και την αστυνομία.

*Πηγή: neakriti.gr