Ογδόντα έξι ράντζα είχε αναπτύξει σήμερα το πρωί, λίγο μετά το πέρας της χθεσινής γενικής εφημερίας του, το πανεπιστημιακό νοσοκομείου Χαϊδαρίου “Αττικόν”, αλλά ουδείς σκέφτεται ή προβληματίζεται για την αιτία του εν λόγω γεγονότος.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, εάν σκεφτεί κανείς ότι το έτερο νοσοκομείο της Αθήνας, το οποίο είχε χθες τη γενική εφημερία του, ο “Ευαγγελισμός”, ήταν χθες σχεδόν ολοκληρωτικά αποκλεισμένο, εξαιτίας της διοργάνωσης του μεγάλου μαραθωνίου της Αθήνας “Race for Cure”.

Μάλιστα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) “φουσκώνει” έτι περαιτέρω τον συνολικό αριθμό των ράντζων, τα οποία ανέπτυξε το “Αττικόν”: "Σήμερα το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ μετά από εφημερία έχουν αναπτυχθεί μέχρι στιγμής 126 ράντζα και 4 ώρες μετά τη λήξη της εφημερίας παραμένουν ασθενείς που εισήχθησαν στα επείγοντα μέχρι να βρεθεί ράντζο ή κρεβάτι. Η αναμονή για εξέταση ξεπέρασε τις 6 ώρες. Η απίστευτη επισκεψιμότητα έχει να κάνει κυρίως με παθολογικά περιστατικά", αναφέρει, σε γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αγνοώντας τις συνθήκες στην Αθήνα, υπό τις οποίες το “Αττικόν” εκτέλεσε χθες τη γενική εφημερία του...