Στην περιοχή της Ακράτας με κατεύθυνση προς Μοναστήρι κινείται πλέον το μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε χθες Κυριακή από το Ξυλόκαστρο. Στην Πυροσβεστική έχει σημάνει συναγερμός και στο σημείο όπου πλέον κινείται η φωτιά σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις, τόσο από εδάφους όσο και από αέρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες  η πυροσβεστική προσπαθεί να περιορίσει την φωτιά και να μην περάσει στην Αχαϊα, με επιπλέον δυνάμεις να βρίσκονται στο σημείο. Συνολικά 5 οχήματα του Πυροσβεστικού Σταθμού Ακράτας, 3 οχήματα από Πάτρα, πεζοπόρο τμήμα από την ΕΜΑΚ της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, Δασοκομάντο επιχειρούν στην περιοχή.

Δύο τραυματίες πυροσβέστες

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε πυροσβέστης ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που μαίνεται από χθες, Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στην Κορινθία.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για υποπυραγό ο οποίος τραυματίστηκε στο μάτι από μεταλλικό σύνδεσμο τον οποίο χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες για να ενώνουν τα λάστιχα. Νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με το KorinthosTV, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Παράλληλα, ακόμη ένας πυροσβέστης μετέβη με αναπνευστικά προβλήματα σε Κέντρο Υγείας της περιοχής και λίγο αργότερα αποχώρησε.


Στα 32 χλμ. το πύρινο μέτωπο - Η κατάσταση είναι τραγική, λέει ο δήμαρχος

«Η κατάσταση, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Ροζενά, παραμένει τραγική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος.

Όπως πρόσθεσε «υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες, ενώ ήδη έχει καεί μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου της περιοχής». Μάλιστα, όπως περιγράφει ο Βλάσης Τσιώτος, «έχουν δοθεί μάχες με τις φλόγες κυριολεκτικά μέσα στα χωριά, όπου συνυπήρχαν, φωτιά, πυροσβέστες και κάτοικοι. Η αποψινή βραδιά είναι κρίσιμη, ώστε να μην περάσει η φωτιά στο τελευταίο κομμάτι που δεν έχει φθάσει, δηλαδή στις περιοχές Καρυά και Τρίκαλα».

Όσον αφορά τις μέχρι τώρα ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, ο Βλάσης Τσιώτος λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «υπάρχει ολοσχερής καταστροφή σε καλλιέργειες», ενώ όπως συμπλήρωσε, «είναι λίγα σχετικά τα σπίτια που έχουν καεί».