Μια ακόμα εφιαλτική νύχτα βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου καθώς η φωτιά μαίνεται για δεύτερη ημέρα σε ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο, που εκτείνεται σε μήκος 32 χιλιομέτρων, με κατεύθυνση τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Κορινθία: Έκλεισε η εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα 

Η φωτιά έχει φτάσει σχεδόν στη θάλασσα και ως εκ τούτου όπως έγινε γνωστό από την Ολυμπία Οδό κλείνει η Εθνική Οδός Πατρών-κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τα οχήματα εκτρέπονται προς την παλαιά εθνική οδό.

«Με εντολή της Τροχαίας γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην ΠΕΟ από τον κόμβο της Λυκοποριάς (Χ.Θ. 132) μέχρι τον κόμβο Δερβενίου (Χ.Θ. 140) και στα δύο ρεύματα λόγω της πυρκαγιάς», αναφέρεται χαρακτηριστικά.



Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4jv4510xo89)




Φωτιά στην Κορινθία: Αποκαρδιωτικές εικόνες από την μεγάλη καταστροφή - Στάχτη πάνω από 42.000 στρέμματα

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS) από την μεγάλη φωτιά στην Κορινθία. Ειδικότερα, οι καμένες εκτάσεις στην περιοχή εκτείνονται μέχρι στιγμής στα 42.190 στρέμματα όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη, σύμφωνα με το EFFIS.

 

Πηγή: Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS)

 Η ανάρτηση από το Copernicus EMS:

Σημειώνεται ότι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, την Κυριακή (29/09), εξαπλώθηκε γρήγορα, ενώ στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, προκαλώντας μάλιστα μεγάλες καταστροφές.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να δίνουν μάχη μέχρι αυτήν την ώρα με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Η φωτιά ξεκίνησε την πορεία της από τα Ροζενά Ξυλοκάστρου και οι φλόγες έχουν κάψει μεγάλες δασικές εκτάσεις, γεωργικές καλλιέργειες, ενώ τα πύρινα μέτωπα εκτείνονται σε μήκος 32 χιλιομέτρων.

Όπως θα δείτε σε ένα συγκλονιστικό βίντεο λίγων δευτερολέπτων (στα οποία αποτυπώνεται η κόλαση που επικρατεί στην περιοχή) λίγο έξω από το Δερβένι Κορινθίας, ολόκληρη η πλαγιά έχει τυλιχθεί στις φλόγες, μια ανάσα από σπίτια και επιχειρήσεις.

«Το βίντεο είναι λίγο μετά το Δερβένι - Η πλαγιά πάνω από την εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου» γράφει στη λεζάντα της ανάρτησης η σελίδα «Forecast Weather Greece» στο facebook.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Φωτιά στην Κορινθία: Κάηκε η εκκλησία της Παναγίας των Καταφυγίων στη Ζάχολη Ξυλοκάστρου (Εικόνες)

Το πέρασμα της πυρκαγιάς στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στην Κορινθία ήταν απολύτως καταστροφικό.

Η ιστορική εκκλησία της Παναγίας των Καταφυγίων στη Ζάχολη κάηκε ολοσχερώς. Βίντεο κατέγραψε την εκκλησία να παραδίνεται στις φλόγες προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.








Δύσκολη νύχτα στα πύρινα μέτωπα της Κορινθίας - Στο Επιχειρησιακό Κέντρο ο Βασίλιας Κικίλιας

Στα Ροζενά Κορινθίας, όπου από χθες είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά, μετέβη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συντονιστική σύσκεψη υπό τον κ. Κικίλια, στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος», με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, των σωμάτων ασφαλείας, ενόπλων δυνάμεων, ΟΤΑ και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

kikilia-fotia-xilokastro



Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4jv2keyxssp)

Ξυλόκαστρο: Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο όλα τα σχολεία λόγω της φωτιάς

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο (1/10) όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, στην Κορινθία.

Σύμφωνα με τον Δήμο, η απόφαση για την μη λειτουργία των σχολείων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ελήφθη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή στην περιοχή των Ροζενών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4jvjfncca49)