Παρουσία πλήθους δικηγόρων πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έξω από τον Άρειο Πάγο για το νέο δικαστικό χάρτη.

Παράλληλα, οι δικηγόροι πραγματοποίησαν και τρίωρη στάση εργασίας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών διαμαρτύρεται για την «πλήρη προχειρότητα με την οποία, όπως υποστηρίζει, τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος δικαστικός χάρτης».

Ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος του ΔΣΑ, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι ο νέος δικαστικός χάρτης, «κινείται σε αχαρτογράφητα νερά, είναι ένα νέο δικαστικό χάος, το οποίο έχει αλλάξει την καθημερινότητα των Ελλήνων δικηγόρων, των Ελλήνων συλλειτουργών της δικαιοσύνης, των δικαστικών υπαλλήλων, των δικαστών, των πολιτών επί τα χείρω. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις, δεν λειτουργούν τα ηλεκτρονικά συστήματα, οι νομοθετικές ρυθμίσεις δημιουργούν ασάφεια σε σχέση με δικαιώματα που κινδυνεύουν να χαθούν. Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων τσαλαπατιέται καθημερινά.  Καλούμε την Κυβέρνηση άμεσα να λύσει τα προβλήματα στην Αθήνα, στο μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας και της Ευρώπης».

Ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Μιχάλης Καλαντζόπουλος, επεσήμανε πως τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας δικαίου. «Είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι στην πράξη δεν υπάρχουν υποδομές, δεν ήταν έτοιμο το υπουργείο Δικαιοσύνης να εφαρμόσει το νέο δικαστικό χάρτη με αποτέλεσμα οι δικηγόροι να μην ξέρουν πού δικάζονται οι υποθέσεις τους, οι πολίτες να μην ξέρουν πού είναι η αίθουσά τους και τα προβλήματα ιδίως στα περιφερειακά πρωτοδικεία να είναι όλο και περισσότερα» είπε ο κ. Καλαντζόπουλος.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει εξαγγείλει πως θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις για το δικαστικό χάρτη και την ερχόμενη εβδομάδα.