Για τη μεγάλη φωτιά στην Κορινθία που ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο και εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη για τρίτη ημέρα, μίλησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, το μεσημέρι της Τρίτης 1/10, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

*Διαβάστε ακόμα: ''Πύρινη κόλαση'' για τρίτη ημέρα στο Ξυλόκαστρο: Ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα - Φόβοι για αναζωπυρώσεις

«Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Κορινθία. Αυτή η πυρκαγιά έχει πολύ μεγάλες δυσκολίες, λόγω του ανάγλυφου, έχει πολύ μεγάλες χαράδρες και ρέματα και πολύ ψηλές κορυφές», ανέφερε αρχικά ο κ. Κικίλίας.

«Την πρώτη μέρα είχαμε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς. Η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει το δικό της κλίμα, ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή. Επιχειρούν 406 πυροσβέστες, 13 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη», σημείωσε.


Βασίλης Κικίλιας για φωτιά στην Κορινθία: Η κατάσταση είναι σοβαρή

«Η κατάσταση είναι σοβαρή, έχει κρισιμότητα, πρέπει να δει κανείς αν μπορεί να ελεγχθεί μέτρο-μέτρο όλη αυτή η έκταση. Δεν περιμέναμε ότι αυτή την περίοδο θα είχαμε πυρκαγιές», πρρόσθεσε.

Σχετικά με τους δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους χθες, Δευτέρα 30/09, στη μεγάλη πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο, ανέφερε: «Μας στεναχωρεί η κουλτούρα που έχουμε προς το 112 και η μόνιμη προσπάθεια που κάνουμε για να ακούει ο κόσμος τις εντολές των Αρχών είναι κομβική. Για μια ακόμη φορά κάνω έκκληση προς τους πολίτες να υπακούν στα μηνύματα του 112. Να ακούνε τις οδηγίες των ενστόλων, πυροσβεστών και αστυνομικών. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν χθες τη ζωή τους στη δασική πυρκαγιά της Κορινθίας».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4kgdrqvwib5)