Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές με τα συνεχόμενα περιστατικά τηλεφωνικής εξαπάτησης ηλικιωμένων, όπου μία νέα υπόθεση σημειώθηκε στην Πέλλα, με τις αστυνομικές αρχές να προχωρούν στη σύλληψη ενός αλλοδαπού άνδρα.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας εξαπάτησε μία ηλικιωμένη γυναίκα και οι αστυνομικοί του ΑΤ Έδεσσας του πέρασαν χειροπέδες τη Δευτέρα (30.09).

Πέλλα: Απέσπασαν 2.020 ευρώ από την ηλικιωμένη γυναίκα

Αρχικά, γυναίκα συνεργός του αλλοδαπού άνδρα - προσποιούμενη τον γιατρό σε τηλεφωνική κλήση- συνομίλησε με την ηλικιωμένη γυναίκα και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της ενεπλάκη σε ατύχημα και έχει τραυματιστεί, ζητώντας χρήματα για να υποβληθεί δήθεν σε άμεση χειρουργική επέμβαση.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 2.020 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο συλληφθείς. Το παραπάνω χρηματικό ποσό βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στην παθούσα.

Επίσης στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους δύο ηλικιωμένους την ίδια ημέρα

Από την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, προσπάθησαν την ίδια ημέρα να εξαπατήσουν άλλους δύο ηλικιωμένους στην ίδια περιοχή.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους σε και άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.