Την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, διοργανώνει μία μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στις ψυχές, που χάθηκαν την 28η Φεβρουαρίου του 2023.

Ωστόσο, με αναρτήσεις τους πολλοί γονείς εξέφρασαν την αντίθεση τους στην διοργάνωση της συγκεκριμένης συναυλίας, καθώς υπάρχει οικονομικό αντίτιμο 15 ευρώ. Επίσης, αναφέρουν πως δεν ενημερώθηκαν για τη συναυλία, ούτε τους ζητήθηκε η άδεια.

Διαβάστε ακόμα: Τέμπη: Διχασμένοι οι συγγενείς των θυμάτων για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο – “Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15 ευρώ”

Τέμπη: ''Αναμενόμενες οι αντιδράσεις κάποιων οικογενειών'' λέει πατέρας θύματος

Για το θέμα, μίλησε στην εκπομπή «Buongiorno» του MEGA ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πατέρας θύματος των Τεμπών. «Θεωρώ ότι είναι αναμενόμενες οι αντιδράσεις κάποιων οικογενειών, κάποιες από τις οποίες εκπροσωπώ εγώ. Δεν τους άρεσε η εξέλιξη αυτή ως προς την επιβολή του εισιτηρίου γιατί όλες οι οικογένειες των θυμάτων θέλουμε την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά δεν θέλουμε να την εξαργυρώσουμε. Δεν έχουμε ανάγκη την οικονομική στήριξη του κοινού. Κανείς δεν ρώτησε τις υπόλοιπες οικογένειες, αν συμφωνούν με αυτό τον σκοπό. Εφόσον ο Σύλλογος Τεμπών εκπροσωπεί τις οικογένειες, θα έπρεπε να μας ενημερώσει γιατί αυτή η συναυλία γίνεται στη μνήμη των ανθρώπων μας. Ο αγώνας δεν πρέπει να προσωποποιείται. Δεν γνωρίζουμε για ποιες νομικές ενέργειες αναφέρεται η κ. Καρυστιανού και εξ’ ονόματος ποιων οικογενειών θα γίνουν αυτές οι ενέργειες;», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Αν δεν τελειώσει η εγχώρια διένεξη της υπόθεσης δεν μπορούμε να πάμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Αν υπονοείται κάποιος άλλος δικαστικός αγώνας στην Ευρώπη, πρέπει να είναι ξεκάθαρος και να τεθεί υπόψιν μας. Δεν αναγράφεται ούτε στην αφίσα πού θα πάνε αυτά τα χρήματα. Δεν μπορούμε να αγνοούμε το ελληνικό δικαιικό σύστημα. Αν κρίνουμε πως δεν έχουν κριθεί ορθώς, θα πρέπει να προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4l4g2zul375)