Παρά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, συνεχίζεται ανεξέλεγκτα ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης κοπέλας στη Γλυφάδα από συνομήλικές της.

Η ανήλικη συνεχίζει να δέχεται απειλητικά μηνύματα και την ίδια ώρα γίνονται διαδικτυακά καλέσματα για αντίποινα, σε βάρος όσων συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό της.


"Θα σας δείρουμε"

Υπενθυμίζεται ότι η 14χρονη λίγες ημέρες πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό της στη Γλυφάδα είχε δεχτεί ακόμη μια άγρια επίθεση από συμμαθήτριά της.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA, η συμμαθήτρια της 14χρονης μόλις πληροφορήθηκε ότι η ανήλικη με το συγκεκριμένο βίντεο θα πάει να κάνει καταγγελία στην Αστυνομία, άρχισε τις απειλές στα social media.

«Μόνο αυτό σου λέω, στείλε το τώρα το βίντεο μη γίνει χαμός. Και όχι από εμένα… από τις υπόλοιπες κοπέλες, τις είδες πιστεύω, στείλε το βίντεο τώρα!», αναφέρουν τα μηνύματα πριν από την επίθεση στη 14χρονη, η οποία τελικά έγινε πράξη στις 21 Σεπτεμβρίου.


Η φωτογραφία με όπλο 14χρονης που εμπλέκεται στον ξυλοδαρμό

Για την περίπτωση του ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα ελέγχθηκαν τουλάχιστον 3 κορίτσια και όπως διαπιστώθηκε, μία από τις ανήλικες ανέβασε μια εικόνα στα social media, στην οποία φαίνεται να κρατά όπλο μέσα σε σχολική αίθουσα.

Οι αστυνομικοί ελέγχουν τη συγκεκριμένη φωτογραφία, η οποία έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Επιπλέον, ελέγχεται κατά πόσο το όπλο που κρατά είναι αληθινό, καθώς επίσης και από ποιον λογαριασμό αναρτήθηκε και πότε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4l8y1q9bdw9)


Νέα μέτρα

Με αφορμή το περιστατικό ξυλοδαρμού της 14χρονης, καθώς επίσης και πολλά άλλα περιστατικά βίας ανηλίκων, που σημειώθηκαν πρόσφατα, τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου προβλέπουν αυξημένες ποινές για τους γονείς, που μπορεί να φτάνουν έως και τη φυλάκιση σε περίπτωση παραμέλησης ανηλίκου.

Το ηλικιακό όριο κατά το οποίο έχει ποινική ευθύνη ο ανήλικος, ωστόσο, παραμένει στα 15 έτη και δεν μειώνεται στα 14.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr έχουν γίνει από τον περασμένο Απρίλιο 407 αναφορές, το 56% εκ των οποίων για σωματικές επιθέσεις, ενώ το 47% αφορά παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.