Αύριο Πέμπτη στις 12 και στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν οι κηδείες των δύο ανδρών που έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Κορινθία: Η φωτιά έχει καταστρέψει τουλάχιστον 50.000 στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων

Την ίδια ώρα, αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος αντιδημάρχου της περιοχής, ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για την πρόκληση της πυρκαγιάς η οποία καίει από το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι και αυτή την ώρα. Ο αντιδήμαρχος, που μάλιστα έχει την ευθύνη της πολιτικής προστασίας του δήμου, κάπνιζε τα μελίσσια του την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία υπήρχε ειδοποίηση για κίνδυνο κατηγορίας 4, δηλαδή πολύ υψηλού κινδύνου, για πρόκληση πυρκαγιάς. Αγνοώντας την ενημέρωση, ο αντιδήμαρχος επέλεξε να κάνει την εργασία του στο χωράφι στα Ροζενά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά. Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, η φωτιά έχει καταστρέψει τουλάχιστον 50.000 στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, δεκάδες σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους, ποιμνιοστάσια, καλλιέργειες σταφίδας, ελαιόδεντρα κ.ά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4l8t6pvvuc1)

Σε βάρος του συγκεκριμένου άνδρα έχει επιβληθεί ήδη διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, με τη δικογραφία σε βάρος του που σχηματίσθηκε από την ειδική υπηρεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να συμπληρώνεται με επιπλέον έγγραφα και πιθανόν ακόμη και σήμερα να αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για την έκδοση του εντάλματος σύλληψής του.

Διαβάστε ακόμα: Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Το Copernicus καταγράφει τους καπνούς και την έκταση της πυρκαγιάς - Μέχρι πού έφτασε (Εικόνα)

Ως προς τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, ο ιατροδικαστής Πάτρας Ανδρέας Γκότσης αναμένει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για να τα συμπεριλάβει στον φάκελο της υπόθεσης, τα οποία όμως αναμένονται σε αρκετές εβδομάδες. Υπενθυμίζεται πως οι δύο φίλοι έφυγαν από τη Λυκοποριά όπου διέμεναν, για να πάνε με τα μηχανάκια τους, μαζί με δύο ακόμη φίλους τους, για να βοηθήσουν συμπολίτες τους να σώσουν τις περιουσίες τους. Δύο από τους τέσσερις πρόλαβαν και έφυγαν με ένα πυροσβεστικό όχημα στα Άνω Πιτσά, οι δύο νεκροί όμως υπερεκτίμησαν, όπως όλα δείχνουν, τις δυνάμεις τους, γιατί δεν ήθελαν να παρατήσουν τα μηχανάκια τους στην περιοχή και κάηκαν ζωντανοί.