Μαίνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών σχετικά με τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο και αντίτιμο τα 15 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η συναυλία διοργανώνεται από τον «Σύλλογο Θυμάτων για τα Τέμπη», πρόεδρος του οποίου είναι η Μαρία Καρυστιανού.

Ωστόσο, όπως έχει αναφέρει σε δηλώσεις του ο Νίκος Πλακιάς, η κυρία Καρυστιανού δεν εκπροσωπεί το σύνολο των 57 οικογενειών που θρηνούν δικούς τους ανθρώπους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, αλλά κάποιες εξ αυτών.

Ο κ. Πλακιάς ήταν ο πρώτος που διαφώνησε για τη συναυλία αυτή, αλλά και για τις ενέργειες του Συλλόγου, διότι τα εισιτήρια πωλούνται αντί αντιτίμου και δεν είναι δωρεάν. Θέτει ερωτήματα συνεχώς στις αναρτήσεις του στο Χ για το πού θα πάνε τα χρήματα αυτά, ενώ απειλεί με εξώδικα και ασφαλιστικά μέτρα. Οι συγγενείς εκφράζουν την οργή τους, λέγοντας ότι «τα ονόματα των παιδιών μας δεν θα γίνουν εισιτήρια των €15».

Θα γίνουν εξώδικα και αν γίνει η συναυλία ασφαλιστικά μέτρα για το πού πήγαν τα λεφτά

«Δεν συμφωνώ με το αντίτιμο το χρηματικό, αν δεν είχε το αντίτιμο δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Δεν γίνεται να γίνει κάτι για πέντε οικογένειες και οι υπόλοιπες 50 να μη συμμετέχουν. Να κάνουν συναυλία, να αναφέρουν ονομαστικά ποιοι κάνουν τη συναυλία, ποιες οικογένειες είναι, ποια θύματα εκπροσωπούν και να κάνουν ό,τι θέλουν, ας βάλουν και 100 ευρώ και 200. Τα 57, ο πληθυντικός και αυτά δεν μου αρέσουν γιατί περιλαμβάνουν και τα παιδιά μου. Όχι στον αέρα, όχι ένας σύλλογος για έξι θύματα να κάνει μια συναυλία για 57.

Αυτή τη στιγμή μιλάμε με όλες τις οικογένειες και έχουν αναστατωθεί όλοι. Δεν μπορώ να με βλέπει ο άλλος στον δρόμο και να μου λέει ήρθα στη συναυλία, σε ενίσχυσα 15 ευρώ, όταν εγώ δεν ξέρω πού πήγαν αυτά τα χρήματα. Είναι δυνατόν εγώ να συμφωνήσω για τα 15 ευρώ; Υπάρχει κόκκινη γραμμή. Δεν υπάρχει διαχωρισμός στους στόχους, οι ίδιοι είναι, τα ίδια κυνηγάμε. Οι δρόμοι είναι διαφορετικοί. Το αν δεν μιλάω εγώ ή δεν μπορώ να βρω κοινή γραμμή με τη Μαρία δεν έχει καμία σημασία. Ό,τι είναι να γίνει να γίνει ονομαστικά και καθαρά. Όχι όμως στο όνομα των παιδιών μου να πάει ο άλλος να δώσει 15 ευρώ. Αν γινόταν η συναυλία χωρίς αντίτιμο, θα πήγαινα και εγώ, αλλά με αντίτιμο όχι», υποστήριξε ο Νίκος Πλακιάς.

Ανέφερε δε ότι θα στείλει εξώδικα για τη συναυλία, ενώ αν γίνει η συναυλία, θα κάνει ασφαλιστικά μέτρα για το πού πήγαν τα λεφτά. «Θα περιμένω να δω αν γίνει η συναυλία. Γιατί πηγαίνουν τώρα και πάνε αφιλοκερδώς, δεν γνωρίζουν οι άνθρωποι, θεωρούν ότι θα μας βοηθήσουν, δεν θα μας βοηθήσουν όλοι».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4l6eb320xzt)

Παράλληλα ο Νίκος Πλακιάς έγραψε επίσης στο Χ:

«Κάπου εδώ πρέπει να πω την απορία μου: όταν μπήκα στο Χ ήξερα πάνω-κάτω τι θα αντιμετωπίσω. Μια ερώτηση μόνο και δεν θα σας ξαναενοχλήσω: Βλέπετε ότι έγινε μεγάλο θέμα για τη συναυλήα και το οικονομικό αντίτιμο που χρειάζεται κάποιος για να πάει. Διαφωνήσαμε μέχρι τώρα 18 οικογένειες με αναρτήσεις στα social, ο καθένας με την άποψή του. Καμία οικογένεια δεν βγήκε να συμφωνήσει με τη δήλωση της προέδρου, ούτε καν τα μέλη του συλλόγου που λέει ότι έχει. Δεν σας βάζει σε ερωτήματα; Έτσι από περιέργεια ρωτάω; Δεν σας βάζει σε ερωτήματα; Τόσο απλά;».


Σημειώνεται ότι ο Νίκος Πλακιάς μετά τις αντιδράσεις οικογενειών χθες επανήλθε γράφοντας: «Θα ήθελα να απευθυνθώ και να ρωτήσω σε κάποιον από όλους τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας να μας πούνε: Ποσο κοστίζει μια επιθετική προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια; Έτσι από απορία; Εγώ γνωρίζω, όπως και όλοι οι δικηγόροι των οικογενειών. Θα ήθελα όμως να μάθει και ο κόσμος από κάποιους ουδέτερους».



Η απάντηση Καρυστιανού

Από την πλευρά της η Μαρία Καρυστινού χθες Τρίτη απαντώντας ανάρτησε στο Facebook ένα βίντεο προς απάντηση στις αντιδράσεις. «Θα ήθελα να τοποθετηθώ δημόσια για το θέμα που δημιουργήθηκε από τον κ. Πλακιά για τη συναυλία που θα γίνει για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο, την οποία οργανώνει ο Σύλλογος μαζί με κάποιους καλλιτέχνες. Η τοποθέτησή μου παρόλο που οι δημοσιογράφοι με ρωτάνε να σχολιάσω τον κ. Πλακιά δεν θα είναι για τον κ. Πλακιά, ο κ. Πλακιάς ας μιλήσει για τον εαυτό του. Εγώ θα μιλήσω για τον Σύλλογο. Έχω πει πολλές φορές ότι ο Σύλλογος δημιουργήθηκε από μια μικρή ομάδα συγγενών. Σίγουρα διπλάσιο αριθμό από αυτόν που αναφέρει ο κ. Πλακιάς από πολύ νωρίς, γιατί κατανόησε τη δυσκολία του αγώνα και θεώρησε καλύτερο να είμαστε ενωμένοι. Δεν εκπροσωπεί όλες τις οικογένειες.

Εμείς στον σύλλογο έχουμε μια πολύ επιθετική νομική γραμμή, την οποία στηρίζουμε ένθερμα, την οποία έχουμε αποφασίσει ότι θα την απλώσουμε και στο εξωτερικό και έχουμε κάνει και κινήσεις γι' αυτό. Έχουμε έρθει σε επαφή με νομικά γραφεία τα οποία ο κ. Πλακιάς αγνοεί και έχουμε κάνει τις συνομιλίες και γνωρίζουμε τα οικονομικά μεγέθη που απαιτούνται για τον αγώνα αυτόν και τον οποίο δυστυχώς δεν είμαστε στην οικονομική κατάσταση που μπορούμε να τον στηρίξουμε. Ωστόσο, δεν δεχόμαστε αυτό να αποτελέσει τροχοπέδη για τη δικαίωση του αγώνα μας.

Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία για να μαζέψουμε αυτά τα χρήματα για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού, στους οποίους ως γνωστόν ο κ. Πλακιάς δεν συμμετέχει και οικογένειες που ακολουθούν τη νομική γραμμή που θέλει και ο κ. Πλακιάς. Αλλά δεν το κάναμε μόνο γι' αυτό, το κάναμε γιατί θέλαμε εκείνη την ημέρα να τραγουδήσουμε για τα παιδιά, θέλαμε η φωνή μας να φθάσει μέχρι ψηλά. Ήταν μια μέρα αγάπης, μια ημέρα σύμπνοιας και ομαδικότητας και συλλογικότητας και είναι κρίμα που αυτοαμαυρώνεται από κάποιους ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο. Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε, είμαστε ξεκάθαροι και διάφανοι σε αυτό που κάνουμε και έχουμε αποδείξει πόσο μας ενδιαφέρει να πετύχει ο αγώνας μας».

Απαντώντας της ο Νίκος Πλακιάς έγραψε ότι δεν αρνείται να σχολιάσει τις δηλώσεις της:

«Δεν μπορώ να σχολιάσω δηλώσεις συγγενών και ας αναφέρεται το όνομά μου και όχι τα ονόματα των άλλων 15 οικογενειών που πήραν θέση για τη συναυλία.
Θα το θεωρήσω ότι για να αναφέρουν μόνο το όνομά μου μάλλον τους ενοχλεί η αλήθεια. Εγώ μιλώ με ονόματα, με στοιχεία και ΟΧΙ με γρίφους. Εγώ θα σας πω μόνο αυτό: ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ!!!».