Θρήνος στην κηδεία του 68χρονου στην Κέρκυρα, που δολοφονήθηκε από τη σύζυγό του με κουζινομάχαιρο.

Σύμφωνα με το corfunews, συγγενείς και φίλοι έδωσαν το «παρών» στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Κωτσέλα για να τον οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία.

Τραγικές φιγούρες οι δύο κόρες του. Η μεγάλη 42 ετών από τον πρώτο του γάμο και η μικρή 11 ετών από τον δεύτερο γάμο του με τη 49χρονη Ρωσίδα που τον σκότωσε, καθώς ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν τον τρόπο με τον οποίο έχασαν τον πατέρα τους.


Κέρκυρα: Στον ανακριτή η 49χρονη που σκότωσε με κουζινομάχαιρο τον σύζυγό της

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα το πρωί η 49χρονη Ρωσίδα για τη δολοφονία του συζύγου της.

Όπως είπε ο συνήγορός της, Γεράσιμος Γραμμένος, «είναι μια περίπλοκη υπόθεση η οποία είναι σε εξέλιξη, καθώς δεν έχουμε λάβει ακόμα πλήρες αντίγραφο της δικογραφίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η υπερασπιστική της γραμμή είναι πως όλα έγιναν όταν η ίδια προσπάθησε να αμυνθεί από ένα επεισόδιο βίας που εκτυλίχθηκε στην κουζίνα του σπιτιού. Εκεί άρπαξε ό,τι βρήκε μπροστά της και κάτω από συνθήκες έντονης πίεσης κατάφερε ένα χτύπημα στον αποβιώσαντα».

Το χρονικό του φονικού

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του λίγο μετά τις 03:30 το πρωί του Σαββάτου, στην περιοχή του Περάματος, ο οποίος έφερε τραύμα από μαχαίρι στην ωμοπλάτη, από αιχμηρό αντικείμενο. Η 11χρονη κόρη του κάλεσε την Αστυνομία, λέγοντας ότι ο πατέρας της γύρισε από τη δουλειά σοβαρά τραυματισμένος και ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Στο σημείο έφτασαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι αρχικά προσήγαγαν την 49χρονη, με καταγωγή από τη Ρωσία, ως τη βασική ύποπτο για τη δολοφονία του 68χρονου, η οποία στη συνέχεια ομολόγησε το έγκλημα.

Κέρκυρα: Το κουζινομάχαιρο βρέθηκε μέσα σε κάδο σκουπιδιών

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 68χρονος βρέθηκε νεκρός από τους αστυνομικούς ανάσκελα στο πάτωμα της κρεβατοκάμαράς του, ενώ είχε τραύμα κάτω από την αριστερή του κλείδα από μαχαίρι, το οποίο βρέθηκε μέσα σε σακούλα σε κάδο σκουπιδιών κοντά στο σπίτι, όπως και τα ρούχα της 11χρονης κόρης του, τα οποία ήταν γεμάτα αίματα. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σπίτι απλώς διαπίστωσε τον θάνατο του άνδρα.

Ο θάνατός του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό, επήλθε ύστερα από χτύπημα κάτω από την αριστερή κλείδα.

Είχαν έντονο παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας

Σύμφωνα με τον κ. Γραμμένο, στην οικογένεια υπήρχαν σοβαρά επεισόδια οικογενειακής βίας ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ζευγάρι είχε αλληλομηνυθεί τέσσερις φορές για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ωστόσο συνέχιζαν να έχουν σχέσεις και να διαμένουν στο ίδιο σπίτι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία

«Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία που τελέστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28.09.2024), στο Πέραμα Κέρκυρας, σε βάρος 68χρονου ημεδαπού.

Για την υπόθεση συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η 49χρονη σύζυγος του ημεδαπού, η οποία ομολόγησε την πράξη της και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ενδοοικογενειακής βίας.

Κατά τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, κατασχέθηκε μαχαίρι, το οποίο θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας».