Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ απένειμε το ύψιστο παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως στον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη

Με το ύψιστο παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τον Χρυσό Σταυρό του πολιούχου της πόλης Αγίου Σπυρίδωνος, τιμήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, κατά τη διάρκεια της μεγάλης φιλανθρωπικής συναυλίας της Ιεράς Μητροπόλεως, τη Δευτέρα, στο Βεάκειο Θέατρο.

Την τιμητική διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, απένειμε στον Δήμαρχο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ, λόγω της σημαντικής και αδιάλειπτης υποστήριξης και προσφοράς του στην Ιερά Μητρόπολη και στο φιλανθρωπικό της έργο.

Της απονομής προηγήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο τόσο με την προσωπική ζωή, όσο και με την πορεία του κ. Μώραλη στον δημαρχιακό θώκο, τονίζοντας ότι πρόκειται για τον μακροβιότερο δήμαρχο της πόλης, καθώς ήδη διανύει την τρίτη δημαρχιακή του θητεία και στις μέρες του έχουν ολοκληρωθεί, αλλά και ολοκληρώνονται σημαντικά και χρονίζοντα έργα στην πόλη.

Παράλληλα, όπως ειπώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, αξιοσημείωτη και εξαιρετικά δυναμική είναι και η κοινωνική πολιτική της Δημοτικής Αρχής καθώς και η προσφορά της στο φιλανθρωπικό, και όχι μόνο, έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην φιλανθρωπική συναυλία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς τραγούδησαν οι Χάρης Βαρθακούρης, Γιάννης Βαρδής και Κώστας Καραφώτης, ενώ η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Μουσικής Παιδείας Σταυρούλα Μέντη διεύθυνε την χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ι.Μ. Πειραιώς.

Η εκδήλωση αυτή, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για την Μητρόπολη Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Πειραιά και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, την οποία και εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου.

Τιμώμενο πρόσωπο ήταν επίσης και ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του MEGA Σταμάτης Μαλέλης.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Ντίνος Σιωμόπουλος, Στέλλα Γκαντώνα και Δημήτρης Αλφιέρης.

Γιάννης Μώραλης: Όλοι μαζί και κάνουμε την πόλη κάθε χρονιά που περνάει να "ψηλώνει" λίγο περισσότερο

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς για την τιμητική διάκριση που του απονεμήθηκε τόνισε: «Η φιλανθρωπική συναυλία της Μητρόπολης Πειραιά αποτελεί έναν σπουδαίο θεσμό για την πόλη μας, η οποία έχει στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού έργου της Μητρόπολης και του Μητροπολίτη μας, το οποίο είναι πολύπλευρο και διαρκές. Στον Πειραιά έχουμε καταφέρει, τα τελευταία χρόνια με μπροστάρη την Μητρόπολή μας, τον Δήμο Πειραιά, την Αντιπεριφέρεια, τον Ολυμπιακό, τις μεγάλες δομές της πόλης, τους τοπικούς και επιστημονικούς συλλόγους, τους παραγωγικούς φορείς, να «χτίσουμε» μια ισχυρή συμμαχία αλληλεγγύης. Είμαστε κοντά σε όσους έχουν ανάγκη και χαίρομαι που οι Πειραιώτες μάς νοιώθουν δίπλα τους.

Δεν περίμενα ομολογώ, ότι θα είχε στη σημερινή εκδήλωση έναν σχεδόν μίνι απολογισμό της δεκαετούς προσπάθειας της ομάδας του «Πειραιά Νικητή», γιατί είμαστε όλοι μία ομάδα. Μπορεί και πρέπει σε μία ομάδα να υπάρχει ένας επικεφαλής αλλά δουλεύουμε όλοι μαζί και κάνουμε την πόλη κάθε χρονιά που περνάει να «ψηλώνει» λίγο περισσότερο.

Θεωρώ ότι αυτή η τιμητική διάκριση της Μητρόπολης είναι η δεύτερη σημαντικότερη μετά την τιμητική διάκριση των Πειραιωτών σε εκλογικές αναμετρήσεις. Γιατί όταν σε βραβεύει η Μητρόπολη και ο Μητροπολίτης, μόνο υπερηφάνεια μπορείς να νοιώσεις».

Κλείνοντας ο κ. Μώραλης απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη, επεσήμανε: «Σεβασμιώτατε σας ευχαριστώ πολύ, να είστε γερός, να είστε υγιής, να συνεχίζετε να βοηθάτε όλους μας. Ο κόσμος σας ανταποδίδει την αγάπη του με την παρουσία του, είναι πάντα πολύς και σας αγαπάμε όλοι. Θεωρώ τη διάκριση αυτή άκρως τιμητική και σας ευχαριστώ πολύ, γιατί ξέρω ότι έχω πάνω από όλα την αγάπη σας, αλλά πλέον και το μετάλλιο αυτό που είναι σημαντικό».

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Το "ευχαριστώ" στον Γιάννη Μώραλη για τη "δυναμική συμβολή του στο έργο, στο κοινό μας έργο της συναντίληψης και της προσφοράς στον άνθρωπο"

Κατά την προσφώνησή του προς τον κ. Μώραλη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ τόνισε: «Εδώ στο μεγάλο λιμάνι η αδελφοσύνη είναι η πρωτιστεύουσα δύναμης της υπάρξεώς μας. Και στο πρόσωπο του Δημάρχου μας, Γιάννη Μώραλη, εγώ ο ταπεινός, έχω βρει ένα γνήσιο αδερφό, έναν καλό φίλο, έναν συμπαραστάτη που συναγωνίζεται στο έργο της φιλαλληλίας, της κοινωνικοποίησης, της αγάπης χωρίς όρια.

Του εκφράζω την ευγνωμοσύνη της κατά Πειραιά Εκκλησίας για τη δυναμική συμβολή του στο έργο, στο κοινό μας έργο της συναντίληψης και της προσφοράς στον άνθρωπο, την οικουμένη και τη ζωή.

Στο λιμάνι μας φτάνουν άνθρωποι από όλον τον κόσμο και εδώ ακριβώς «χτυπάει» η καρδιά της Ορθοδοξίας και του γένους γιατί μεταλαμπαδεύεται και μεταδίδεται αυτό το μήνυμα σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως.

Θέλω λοιπόν, με αυτή την ταπεινή αναγνώριση, να πω στον Γιάννη Μώραλη να έχει πάντα δύναμη, υγεία, ακατάβλητο σθένος και να γνωρίζει ότι η προσπάθεια και η συμπόρευσή του θα είναι για πάντα γραμμένα στις καρδιές μας. Γιάννη μου να έχεις δύναμη και υγεία πάντοτε».

Στην φιλανθρωπική συναυλία μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν: ο Μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Γιώργος Μυλωνάκης, ο αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. , Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδας Μανωλάκος, οι Δήμαρχοι: Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος. Οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά Ανδριάνα Ζαρακέλη, Δημήτρης Καρύδης, Γρηγόρης Καψοκόλης και Χαρουτιούν Μαρκαριάν, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλεξάνδρα - Γερασιμούλα Τουμαζάτου και Γιάννης Χατζηαλέξης, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Γιώργος Γαβρίλης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος. Επίσης η Πρόεδρος της Alter Ego Media Φωτεινή Υψηλάντη, o Διευθύνων Σύμβουλος της Alter Ego Media, Ιωάννης Βρέντζος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ολυμπιακού Εύη Κουτσαυτάκη, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, Δημοσιογραφικών Οργανισμών, του Δικαστικού Σώματος Πειραιά καθώς και επικεφαλής επιστημονικών, πολιτιστικών συλλόγων και των παραγωγικών τάξεων της πόλης, κ.α.