Αρνείται κάθε σχέση με τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε τυχαία νωρίτερα σήμερα το βράδυ στο Μενίδι, ο 40χρονος Αλβανός υπήκοος ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Ο κατηγορούμενος, εντοπίστηκε από περιπολία και στη θέα των αστυνομικών, πέταξε στο έδαφος έξι πυροκροτητές, δύο χειροβομβίδες και 50 σφαίρες και προσπάθησε να διαφύγει. Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών τοποθετούν τον άνδρα στον ποινικό χώρο χωρίς να αποκλείεται να σχετίζεται με ομάδες κακοποιών της Δυτικής Αττικής, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Τι εξετάζουν οι αρχές

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση, δεν αποκλείουν ο άνδρας είτε να έκανε τη μεταφορά του οπλισμού για λογαριασμό τρίτου είτε ήθελε να «ξεφορτωθεί» τον βαρύ οπλισμό μετά τις απανωτές εφόδους της αστυνομίας σε σπίτια και αποθήκες της Δυτικής Αττικής φοβούμενος ενδεχόμενη σύλληψη.

Ο οπλισμός έχει παραληφθεί και μεταφέρει στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστούν για αποτυπώματα, γενετικό υλικό και άλλα στοιχεία ενώ ο 40χρονος Αλβανικής καταγωγής, έχει συλληφθεί και αύριο, Πέμπτη, το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών.

Ένα κινητό τηλέφωνο που εντοπίστηκε μεταφέρεται και αυτό στα εργαστήρια για να αναλυθούν κλήσεις και μηνύματα, με τον συλληφθέντα, προς το παρόν τουλάχιστον, να κρατά ερμητικά κλειστό το στόμα του. Προς το παρόν, οι αστυνομικοί είναι φειδωλοί στις εκτιμήσεις τους αναμένοντας τα πρώτα ευρήματα από τις έρευνες στο κινητό αλλά και σε κάποιους χώρους στους οποίους φαίνεται πως κινείτο ο 40χρονος.