«Ντρέπομαι για την Καρυστιανού, στο εξώδικο με λέει ως ''Δούρειο Ίππο'' αυτών που δολοφόνησαν τα παιδιά μου», ανέφερε μεταξύ άλλων το πρωί της Πέμπτης (3/10) ο Νίκος Πλακιάς μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τη Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη.

Με αφορμή τη διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στις οικογένειες συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη για τη συναυλία μνήμης στο Καλλιμάρμαρο με αντίτιμο εισόδου 15 ευρώ, ο πατέρας των διδύμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση του Intercity με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη είπε: «Μάθαμε για τη συναυλία την ημέρα που βγήκε η ημερομηνία και η ώρα στα ΜΜΕ, μέχρις εκείνη τη μέρα δεν είχε ενημέρωση καμία οικογένεια, κανένας συγγενής. Η συναυλία είχε δρομολογηθεί ήδη πριν από τέσσερις μήνες. Πριν από τέσσερις-πέντε μήνες ξέρανε οι καλλιτέχνες και δεν ξέρανε οι γονείς και βλέποντας το αντίτιμο των €15 εμένα μου δημιουργεί μεγάλα ερωτήματα. Να κάνει την εκδήλωση με €15 όποιος θέλει με το ονοματεπώνυμό του και το όνομα του παιδιού του».

Υπενθυμίζεται ότι η συναυλία διοργανώνεται από τον «Σύλλογο Θυμάτων για τα Τέμπη», πρόεδρος του οποίου είναι η Μαρία Καρυστιανού.

Ο κ. Πλακιάς ερωτηθείς αν είχε επικοινωνία με την κ. Καρυστιανού, είπε: «Εγώ προσωπικά δεν είχα καμία επικοινωνία, ούτε οι άλλες 25 οικογένειες που γνωρίζω εγώ. Δεν μιλάει με καμία, δεν σηκώνει τηλέφωνα. Καμία οικογένεια δεν έχει ενημερωθεί από την κ. Καρυστιανού, εκτός από τις οικογένειες που απαρτίζουν τον Σύλλογο». 

Και συμπλήρωσε: «Όταν πήγε η κ. Καρυστιανού και ζήτησε το Καλλιμάρμαρο, είπε ότι είμαι πρόεδρος του συλλόγου των θυμάτων, εκπροσωπώ όλες τις οικογένειες και θέλω να κάνω μια συναυλία. Αυτά αναφέρει, δεν αναφέρει ότι είμαστε 3-4 οικογένειες, αυτό είναι που με πείραξε. Ο αριθμός 57 περιλαμβάνει τα τρία παιδιά της οικογένειάς μου, η λέξη Τέμπη είναι πλέον συνυφασμένη με τα παιδιά μου. Να κάνει όποιος θέλει μια συναυλία με το όνομά του, εγώ αν είχα ανάγκη οικονομική για δικαστικό αγώνα στο εξωτερικό θα έβγαινα και θα έλεγα "είμαι ο Ν. Πλακιάς, κάνω μια συναυλία για την ενίσχυση για τα δικαστήρια". Τίμια, καθαρά και δίκαια». 

Όσον αφορά στο εξώδικο που έλαβε από την κ. Καρυστιανού, ο κ. Πλακιάς σχολίασε: «Μου εστάλη το εξώδικο για την ανάρτηση που αμφισβήτησα το αντίτιμο και άφησα σκιές για το πού θα πανε τα χρήματα. Το εξώδικο αναφέρει ότι με χρησιμοποιούν σαν "Δούρειο Ίππο" αυτοί που μου δολοφόνησαν τα παιδιά μου. Θλίβομαι, είναι ντροπή! Να πάω στο Καλλιμάρμαρο να καθίσω δίπλα με τη Μαρία; Δεν θέλω ούτε να μου ζητήσει συγγνώμη ούτε να αναθεωρήσει, δεν μπορώ να καθίσω με ανθρώπους που λένε ψέματα».

Κλείνοντας ο κ. Πλακιάς σχολίασε: «Να γίνει μια συναυλία χωρίς χρηματικό αντίτιμο, αυτό θα είναι ό,τι πιο τίμιο και δίκαιο θα υπάρχει. Θα είμαστε όλοι εκεί αγκαλιά, θα μας βλέπουν από πάνω τα παιδιά μας και θα μας καμαρώνουν. Τα εξώδικα πρέπει να σταλούν στους υπεύθυνους της δολοφονίας των παιδιών μας, όχι σε μένα. Ντροπή!».