Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται αυτήν την ώρα ο 40χρονος Βασίλης Κυριάκος, ο οποίος έχασε τη ζωή του μαζί με τον 35χρονο φίλο του Δημήτρη Σελέκο στην πυρκαγιά του Ξυλοκάστρου την περασμένη Κυριακή.

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στα Πιτσά, ενώ στη μία και μισή αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η κηδεία του φίλου του στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Λυκοποριά.

xylokastro_fotia_kideia_3_10_2024
xylokastro_fotia_kideia_3_10_2024_2_


Οι δύο παιδικοί φίλοι είχαν φύγει από τη Λυκοποριά για να πάνε να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους στο χωριό Άνω Πιτσά, το οποίο είχαν ζώσει οι φλόγες. Από λάθος εκτίμηση οι άνδρες εγκλωβίστηκαν στις φλόγες με το μηχανάκι που επέβαιναν και κάηκαν ζωντανοί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4m176m42ng1)

Μέχρι και σήμερα, Πέμπτη, στον ορεινό όγκο του Ξυλοκάστρου υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες φωτιάς, τις οποίες παλεύουν να σβήσουν πυροσβέστες αλλά και ελικόπτερα.

Ως προς τις έρευνες των αιτιών που προκάλεσαν τη φωτιά οι πυροσβέστες του ανακριτικού τμήματος φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως αυτή προκλήθηκε από έναν 70χρονο άνδρα, κάτοικο της περιοχής, ο οποίος μάλιστα είναι αντιδήμαρχος στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Η Πυροσβεστική βεβαίωσε διοικητικό πρόστιμο ύψους €3.000 στον 70χρονο και σε βάρος του σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σχηματίζεται δικογραφία για εμπρησμό, η οποία αναμένεται να αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.