Σε κλίμα θλίψης και οδύνης έχει βυθιστεί όλη η Ελλάδα μετά τις κηδείες των δύο ανδρών που βρήκαν τραγικό θάνατο από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο, Κορινθίας.

Οι κηδείες των δύο ανδρών που έχασαν με τραγικό τρόπο και άδικα τη ζωή τους τελέστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης με παρόντες φίλους, συγγενείς και γνωστούς του 35χρονου Δημήτρη Σελέκου και του 40χρονου φίλο του Βασίλη Κυριάκου από τα Άνω Πιτσά Ξυλοκάστρου.  

Η κηδεία του Βασίλη Κυριάκου τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πίτσων. Συγκλονιστική σκηνή όταν η σύζυγος του 40χρονου περίμενε το φέρετρο στην είσοδο του Ιερού Ναόυ Αγίου Ανδρέου Κάτω Πιτσάς.

Δείτε εδώ: Ξυλόκαστρο: "Βουβός πόνος" στην κηδεία του 40χρονου που έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά (Εικόνες & Βίντεο)

kidies1
kidies2
kidies3

Οι δύο παιδικοί φίλοι είχαν φύγει από τη Λυκοποριά για να πάνε να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους στο χωριό Άνω Πιτσά, το οποίο είχαν ζώσει οι φλόγες. Από λάθος εκτίμηση οι άνδρες εγκλωβίστηκαν στις φλόγες με το μηχανάκι που επέβαιναν και κάηκαν ζωντανοί.

kidies6

Η κηδεία του 35χρονου φίλου του, Δημήτρη Σελέκου πραγματοποιήθηκε στον στον Iερό Nαό του Αγίου Γεωργίου στη Λυκοποριά Ξυλοκάστρου,

H σύζυγος του 40χρονου Βασίλη Κυριάκου είχε μιλήσει πριν από λίγες ημέρες λέγοντας: «Δεν πήγε να βοηθήσει μόνον τον κτηνοτρόφο» είχε πει, «αλλά όποιον είχε ανάγκη», συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά της. «Του μίλησα για τελευταία φορά στις 09.30 και μου είπε ότι τον κυκλώνει η φωτιά, αλλά ότι ήταν δίπλα σε πυροσβεστικό όχημα, και έτσι με καθησύχασε. Μετά, έμαθα ότι δεν μπήκε μέσα και ότι αγνοείται».



kidies7

Μέχρι και σήμερα, Πέμπτη, στον ορεινό όγκο του Ξυλοκάστρου υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες φωτιάς, τις οποίες παλεύουν να σβήσουν πυροσβέστες αλλά και ελικόπτερα.

Ως προς τις έρευνες των αιτιών που προκάλεσαν τη φωτιά οι πυροσβέστες του ανακριτικού τμήματος φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως αυτή προκλήθηκε από έναν 70χρονο άνδρα, κάτοικο της περιοχής, ο οποίος μάλιστα είναι αντιδήμαρχος στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Η Πυροσβεστική βεβαίωσε διοικητικό πρόστιμο ύψους €3.000 στον 70χρονο και σε βάρος του σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σχηματίζεται δικογραφία για εμπρησμό, η οποία αναμένεται να αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

kidies9
kidies8