Φουντώνουν η κόντρα και ο διχασμός ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, με αφορμή τη συναυλία που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο με τίτλο «Τέμπη-Συναυλία μνήμης», με εισιτήριο 15 ευρώ. Οι χαροκαμένοι συγγενείς, τους οποίους έως τώρα ένωναν ο πόνος και η οργή για τον αδόκητο χαμό των αγαπημένων προσώπων τους στο φρικιαστικό δυστύχημα, τελευταία βρίσκονται στα… χαρακώματα.

Μαζί με την οικογένεια του Νίκου Πλακιά, που έχασε τις δίδυμες κόρες του τη μαύρη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και ήταν ο πρώτος που αντέδρασε στην ύπαρξη αντιτίμου, άλλες 25 τάσσονται στο πλευρό του. Συνολικά, 26 οικογένειες υπέγραψαν σχετική ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους καταδικάζοντας τον εισπρακτικό χαρακτήρα, που «δυστυχώς αλλοιώνει τον συμβολισμό της εκδήλωσης, ο οποίος δεν πρέπει να είναι άλλος από την αλληλεγγύη για τον αγώνα μας», όπως αναφέρουν και προσθέτουν: «Όσοι ενεργούν εξ ονόματος των οικογενειών των θυμάτων και απευθύνονται στο κοινό επιβάλλεται πρώτα να ενημερώνουν, να λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη τους και να έχουν τη συναίνεσή τους όταν αναφέρονται σε αυτές».

Ο κ. Πλακιάς, που ζήτησε να μην υπάρχει σύνδεση της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο με τις αδικοχαμένες κόρες και την ανιψιά του, αποκάλυψε ότι έλαβε εξώδικο από τη Μαρία Καρυστιανού για την ανάρτησή του στα social media, στην οποία αφήνει αιχμές για τη διαχείριση των εσόδων της συναυλίας: «Το εξώδικο αναφέρει ότι με χρησιμοποιούν σαν “Δούρειο Ίππο” εκείνοι που μου δολοφόνησαν τα παιδιά μου. Θλίβομαι, είναι ντροπή! Να πάω στο Καλλιμάρμαρο, να καθίσω δίπλα με τη Μαρία; Δεν θέλω ούτε να μου ζητήσει συγγνώμη ούτε να αναθεωρήσει, δεν μπορώ να καθίσω με ανθρώπους που λένε ψέματα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM ο πατέρας των αδικοχαμένων κοριτσιών, Χρυσής και Θωμαΐδος.

Στην αιχμηρή ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε: «Ευχαριστώ @mkaristianou. Η Μάνα των Τεμπών έστειλε εξώδικα στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά. Ντρέπομαι». Στη συνέχεια, αποκάλυψε πως ο ίδιος με τη σειρά του έστειλε εξώδικα στο υπουργείο Πολιτισμού, στον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής και τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, του οποίου είναι πρόεδρος η κυρία Καρυστιανού: «Αυτοί οι τρεις είναι οι διοργανωτές, αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν».

*Διαβάστε ακόμα: Τέμπη: Έκκληση να μονιάσουν οι οικογένειες των θυμάτων στέλνει μητέρα θύματος - "Να γίνουμε μια γροθιά μέχρι να δικαιωθούμε"

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4m96fes5z2x)
Από την πλευρά της, η κυρία Καρυστιανού παραδέχτηκε ότι έστειλε εξώδικο στις οικογένειες Νίκου και Δημήτρη Πλακιά, τονίζοντας ότι στόχος της είναι να αποτρέψει περαιτέρω προστριβές.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι ο Νίκος Πλακιάς επικοινώνησε με το γραφείο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, επιδιώκοντας, όπως είπε, να μπλοκάρει την παρουσία της στο Ευρωκοινοβούλιο και να υπονομεύσει την εκπροσώπησή της, κάτι που όμως διέψευσε ο κ. Αρβανίτης στην εκπομπή «Πρωινό».

Πάντως, με τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο διαφωνεί και ο πρώην σύζυγος της Μ. Καρυστιανού και πατέρας της αδικοχαμένης Μάρθης, Αντώνης Ψαρόπουλος. Όπως είπε, ο αγώνας δεν πρέπει να προσωποποιείται και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για τη συγκέντρωση χρημάτων, ενώ έπρεπε να ενημερωθούν οι συγγενείς για τις αποφάσεις της κυρίας Καρυστιανού: «Θέλουμε την ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά δεν θέλουμε να την εξαργυρώσουμε», τόνισε.

Την ίδια στιγμή, ο Χρήστος Βλάχος, πατέρας του Βάιου που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη, δήλωσε: «Δεν μπορούμε να απολογούμαστε εμείς που δεν ζητάμε λεφτά και να μην απολογούνται αυτοί που ζητούν» ανέφερε. Πάντως, αργά χθες το βράδυ, η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε ομόφωνα την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για τη συναυλία, επιτρέποντας την ύπαρξη εισιτηρίου παρά την αντίθετη εισήγηση του δικηγόρου της οικογένειας Πλακιά.