«Από 20 Οκτωβρίου και μετά ξεκινούν τα εμβόλια της γρίπης οι ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή μεγάλοι σε ηλικία άνω των 65 και με υποκείμενα νοσήματα», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνηεφιστώντας την προσοχή των πολιτών για την έναρξη των εμβολιασμών, με δεδομένη και την έξαρση του κορονοϊού, που συνεχίζει να ταλαιπωρεί.


Πότε πρέπει να εμβολιαστούν κατά της γρίπης τα μικρά παιδιά

«Αυτή είναι η πρώτη ομάδα, γιατί θέλουμε δύο εβδομάδες για αντισώματα. Πέρυσι όλες οι ιώσεις και όλες οι γρίπες είχαν αρχίσει από Οκτώβριο. Εμείς θα το πάμε έτσι και σιγά σιγά ομάδες ομάδες θα τελειώσουν», συνέχισε η κ. Παγώνη μιλώντας στο Mega.

Αναφερόμενη στα μικρά παιδιά, είπε ότι «οι γονείς θα πάνε στον παιδίατρο και αυτός θα δώσει τις οδηγίες σύμφωνα με το ιστορικό του παιδιού», ενώ σημείωσε ότι «τον Νοέμβριο θα πάνε οι πιο νεαρές ηλικίες».

«Ανησυχούμε πάρα πολύ γιατί πέρυσι είχαμε κάτι εξάρσεις τέλος Οκτωβρίου και Νοεμβρίου και είχαμε ουρές στα παιδιατρικά νοσοκομεία, με πάρα πολλά περιστατικά και οι ιώσεις είχαν αρχίσει πάρα πολύ νωρίς. Ελπίζουμε φέτος, επειδή κάθε χρόνος είναι διαφορετικός, να μην είναι σε έξαρση τόσο νωρίς, να πάνε λίγο πιο μετά, για το καλό όλων μας», σημείωσε.

*Διαβάστε ακόμα: Μαρινέλλα: "Πρέπει να αφήσουμε τον οργανισμό να αντιδράσει μόνος του στη φαρμακευτική αγωγή", λέει η Ματίνα Παγώνη


Ανησυχία για την έξαρση του κορονοϊού 

«Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από covid. Όσον αφορά τον covid, τα αντιικά φάρμακα έχουν βοηθήσει πάρα πολύ από ηλικίες 64 και πάνω. Αυτό όμως μέχρι το πρώτο 5νθήμερο σε συνεννόηση με τον γιατρό.

Eρωτηθείσα γιατί κάποιοι είναι πιο επιρρεπείς στον κορονοϊό και κολλάνε συνέχεια η κ. Παγώνη είπε: «Δεν είμαστε οι παλιοί οργανισμοί. Ύστερα από τα τρία χρόνια του covid έχουν εξασθενήσει οι οργανισμοί, δεν έχουν τα αντισώματα που είχαν. Είχαν και τα προβλήματά τους τα οποία άφησαν πίσω, είχαν απορυθμιστεί σε πολλά θέματα, φοβόντουσαν μερικοί να πάνε και στο νοσοκομείο, που είναι και λογικό. Χρειάζεται λίγο προσοχή. Χρειάζεται ένα αντισηπτικό μαζί μας, αυτό αρκεί».