Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του Ιωνά Καρούση, ο οποίος δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης στη Γιάφα του Τελ Αβίβ. Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Καρούσης, πατέρας του άτυχου 26χρονου, μίλησε στο Open TV σχετικά με την απώλεια που βιώνει η οικογένειά του.

«Ο Ιωνάς πάντα πίστευε ότι υπάρχει ο δρόμος της ειρήνης και της αγάπης, ακόμα και για τους εχθρούς. Πίστευε πολύ στο ιδεολογικό μήνυμα του Χριστού, πίστευε ότι είναι αυτό που μπορεί να φέρει κοντά όλους τους ανθρώπους. Αυτή η αγάπη και η πίστη. Δυστυχώς το παιδί μου θυσιάστηκε σαν μάρτυρας αυτής της ιδεολογίας», ανέφερε αρχικά ο κ. Καρούσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4my8r7dx0q9)
«Είμαι εδώ με τους φίλους του γιου μου. Είναι όλοι όχι απλώς συντετριμμένοι, όλοι τον αγαπούσαν. Δεν είχε ούτε ένα εκατοστό κακίας μέσα του. Ο Ιωνάς αντανακλούσε παντού αγάπη, θέρμη και φως. Αυτόν βρήκαν να χτυπήσουν τα καθάρματα αυτά;», συμπλήρωσε ο πατέρας του 26χρονου.

«Από μικρός είχε ταλέντο στη ζωγραφική και στη μουσική, έπαιζε πιάνο. Ίσως ήταν οι λόγοι που επέλεξε να σπουδάσει αρχιτεκτονική. Ήλπιζα ότι η επόμενη φορά που θα πάω στο Ισραήλ θα ήταν για κάτι ευχάριστο. Ίσως για την αποφοίτησή του ή για τον γάμο του, δεν ξέρω», τόνισε από την πλευρά του ο νονός του 26χρονου.

Η κηδεία του Ιωνά Καρούση θα τελεστεί αύριο Σάββατο στις 12:00 στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ ή Πύλη Σιών, στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Παράλληλα, όπως ανέφερε η σύντροφός του, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί τελετή στη μνήμη του στη Θεσσαλονίκη.