Στον Ιερό Ναό του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη έγινε νωρίτερα σήμερα, Σάββατο (05/10) η επιμνημόσυνη δέηση για τον 26χρονο Ιωνά που πέθανε στο Τελ Αβίβ.

Ο Ιωνάς Καρούσης, φοιτητής αρχιτεκτονικής, ήταν ένας από τους επτά νεκρούς της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε σε συρμό του τραμ στη συνοικία Γιάφα.

Διαβάστε ακόμα: Συγκλονίζει ο πατέρας του Ιωνά Καρούση: "Πίστευε ότι υπάρχει ο δρόμος της ειρήνης και της αγάπης, ακόμα και για τους εχθρούς"

Σημειώνεται πως η κηδεία του αδικοχαμένου νεαρού πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην Ιερουσαλήμ. Η ταφή της σορού του έγινε στο νεκροταφείο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στο Όρος Σιών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4nsjiaqi49t)

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Ιωνά Καρούση 

Έτσι, με δάκρυα στα μάτια και βυθισμένοι στη θλίψη συγγενείς και φίλοι του 26χρονου, που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στην Ιερουσαλήμ για την κηδεία του λόγω του πολέμου, τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην πύλη του Προφήτη Δαβίδ. 

Στην εκκλησία βρέθηκε και η σύντροφος του Ιωνά, Μαργαρίτα, ξεσπώντας σε κλάματα για τον άδικο χαμό του.

«Ακόμη δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει», ανέφερε σε δηλώσεις του ο θείος του 26χρονου Ιωνά, Γιώργος Καρούσης, όπως αναφέρει το thesstoday.

«Εγώ περιμένω να τον δω αύριο το πρωί ξανά και να πάμε μαζί να κάνουμε όσα κάναμε πάντοτε. Ήταν ένα παιδί όλο χαρά και ζωή. Καλόψυχο και ευγενικό. Δυστυχώς έφυγε την ημέρα που θα τελείωνε το πτυχίο του για να κάνει την καριέρα του σαν αρχιτέκτονας. Έφυγε δυστυχώς κάνοντας μια εργασία για τη σχολή του και τον γάζωσαν με τέσσερις σφαίρες στο στήθος. Είναι πολύ άδικο αυτό που έγινε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας για τους γονείς του ανέφερε ότι η μητέρα του είναι σε σοκ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4nsmyhnqcj5)

Δείτε φωτογραφίες:

ionas-epimnimonisi__5_
ionas-epimnimonisi__6_
ionas-epimnimonisi__4_
ionas-epimnimonisi__3_
ionas-epimnimonisi__2_
ionas-epimnimonisi__1_
ionas-epimnimonisi__12_
ionas-epimnimonisi__10_
ionas-epimnimonisi__11_
ionas-epimnimonisi__9_
ionas-epimnimonisi__8_
ionas-epimnimonisi__7_