Το τελευταίο αντίο στον 26χρονο Ιωνά Καρούση, που έχασε την ζωή του στο Τελ Αβίβ την περασμένη Τρίτη (01/10), κατά τη διάρκεια τρομοκρατικού χτυπήματος, είπαν συγγενείς και φίλοι.

H κηδεία του τελέστηκε στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ, στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ ή Πύλη Σιών.

Δείτε φωτογραφίες:




«Ήταν καλόκαρδος και ευαίσθητος και πάντα βοηθούσε όσους μπορούσε», είπε ένας από τους συμμαθητές του στο Channel 12 νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. «Ήταν αισιόδοξος απέναντι σε κάθε δυσκολία που συναντούσε. Ήταν ταλαντούχος, αστείος και ταπεινός. Ήταν πάντα ευγενικός με τους ανθρώπους γύρω του και ήταν ένας πιστός φίλος που έβλεπε το καλό σε όλους. Επίσης, ήταν ένας ταλαντούχος πιανίστας», πρόσθεσε.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4nsjiaqi49t)

Ιωνάς Καρούσης: Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, συγγενείς και φίλοι του 26χρονου βρέθηκαν στον Ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, για την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στη μνήμη του στις 12.30.

ionas1-full
ionas3-full
ionas4-full


Με δάκρυα στα μάτια βρέθηκαν στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας συγγενείς και φίλοι του 26χρονου που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στην Ιερουσαλήμ για την κηδεία του λόγω του πολέμου. Στην εκκλησία βρέθηκε και η σύντροφος του Ιωνά, ξεσπώντας σε κλάματα για τον άδικο χαμό του.

“Ακόμη δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο θείος του 26χρονου Ιωνά, κ. Γιώργος Καρούσης σύμφωνα με το thesstoday.gr.

“Εγώ περιμένω να τον δω αύριο το πρωί ξανά και να πάμε μαζί να κάνουμε όσα κάναμε πάντοτε. Ήταν ένα παιδί όλο χαρά και ζωή. Καλόψυχο και ευγενικό. Δυστυχώς έφυγε την ημέρα που θα τελείωνε το πτυχίο του για να κάνει την καριέρα του σαν αρχιτέκτονας. Έφυγε δυστυχώς κάνοντας μια εργασία για τη σχολή του και τον γάζωσαν με τέσσερις σφαίρες στο στήθος. Είναι πολύ άδικο αυτό που έγινε”, είπε χαρακτηριστικά ενώ μιλώντας για τους γονείς του ανέφερε ότι η μητέρα του είναι σε σοκ




Κηδεία Ιωνά Καρούση: «Θα μπορούσε να συγχωρέσει ακόμη και τους δολοφόνους του»

Συγκλoνιστικός ήταν ο σύντομος αποχαιρετισμός του πατέρα του Ιωνά, Δημήτρη Καρούση, διακεκριμένου νευρολόγουμε καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Χαρακτήρισε τον γιο του «πρεσβευτή της ειρήνης» και βαθιά συγκινημένος είπε πως «ο Ιωνάς θα μπορούσε να συγχωρέσει ακόμη και τους δολοφόνους του».

Η μητέρα του 26χρονου Ιωνά, Ράνια, δεν σταμάτησε να κλαίει και να μονολογεί πως ο θάνατός του ήταν άδικος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4nttwtxxaqp)