Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας 7/10 στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη, όταν το ασανσέρ που βρίσκεται στο κτίριο Γ’ της Β’ πτέρυγας χάλασε και ολίσθησε με ελεύθερη πτώση, σταματώντας μεταξύ 3ου και 4ου ορόφου.

*Διαβάστε ακόμα: Σοκ από το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων με 5χρονα: "Του δώσανε μπουνιές από κάτω και του έσπασαν τα δόντια"

Φοιτητές περιγράφουν ότι άκουσαν μετά τις 9 τη νύχτα έναν συνεχόμενο θόρυβο, σαν κάτι να πέφτει, με συνέπεια να τρανταχτεί όλο το κτίριο.


«Τα προβλήματα με τους ανελκυστήρες κρατούν πολλά χρόνια»

«Είδαμε καπνούς, επειδή το σύστημα του ασανσέρ είναι πάνω από τον 8ο όροφο. Ήρθε η Πυροσβεστική και ρωτήσαμε μήπως είναι κάποιος εγκλωβισμένος, γιατί το ασανσέρ σταμάτησε μεταξύ τρίτου και τέταρτου. Είδαμε κομμάτια πεσμένα στο ισόγειο. Επίσης, σταμάτησε και η λειτουργία του δεύτερου ασανσέρ», είπε στο voria.gr η Κωνσταντίνα, φοιτήτρια Φαρμακευτικής.

«Αν ήταν κάποιος μέσα στον ανελκυστήρα, θα είχε τραυματιστεί, μπορεί να είχε γίνει και το χειρότερο. Δεν γίνεται να παίζουμε κορώνα-γράμματα τη ζωή μας, επειδή δεν θέλουν να δώσουν χρήματα ώστε να φτιαχτούν τα ασανσέρ», συνέχισε.

Όπως επισήμανε η οικότροφος, τα προβλήματα με τους ανελκυστήρες κρατούν πολλά χρόνια.

«Είμαι τέσσερα χρόνια στις εστίες και κάθε μήνα χαλάνε τα ασανσέρ. Τα κάνουν απλώς μία συντήρηση, αλλά δεν αρκεί. Ως φοιτητές προσπαθούμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, γιατί φοβόμαστε μέχρι και να μπούμε στο ασανσέρ. Και τα παιδιά και οι καθαρίστριες», τόνισε.

Να σημειωθεί ότι από το πρωί σήμερα, Τρίτη 8/10, οικότροφοι έχουν συγκεντρωθεί στο φουαγιέ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση των φοιτητικών εστιών.

ptwsi_anelkistira_apth
ptosi_anelkusthra_apth
ptwsi_anelkusthra_apth


*Πηγή: voria.gr