Σε αναβρασμό βρίσκονται οι οικότροφοι των φοιτητικών εστιών στη Θεσσαλονίκη μετά την πτώση ανελκυστήρα στο Γ’ κτήριο.

Σύμφωνα με το voria.gr, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των φοιτητών, μετά το συμβάν και μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κάνεις από το Πανεπιστήμιο για το ζήτημα, ενώ κάνουν λόγο για αδιαφορία των πρυτανικών αρχών.

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη πτώση για ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες - "Παίζουμε κορώνα-γράμματα τη ζωή μας" (Εικόνες)

Η Μαρία, φοιτήτρια στο ΠΑΜΑΚ και μέλος του Συλλόγου Οικότροφων Φορητών Εστιών Θεσσαλονίκης, αναφερόμενη στο περιστατικό υπογράμμισε, μιλώντας στο voria.gr: «Έπεσε ένα ασανσέρ στο κτήριο των Γ' εστιών του ΑΠΘ, χωρίς ευτυχώς να έχουμε κάποιο θύμα. Από την πλευρά της Πρυτανείας και της Διεύθυνσης των Εστιών υπήρξε πλήρης αδιαφορία, δεν ήρθαν ούτε το βράδυ που έγινε το περιστατικό ούτε σήμερα το πρωί. Έπρεπε να τους παρακαλάμε στο τηλέφωνο. Αυτό που έκαναν ήταν να προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στον εργολάβο και συγκεκριμένα στον εργαζόμενο που πηγαίνει και κάνει τον έλεγχο στις εστίες, δηλαδή το έριξαν στην ατομική ευθύνη».


Η ίδια επισήμανε πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. «Αυτή είναι η κατάσταση στις φοιτητικές εστίες. Δεν θα γίνουμε εμείς τα θύματα των προδιαγεγραμμένων εγκλημάτων τους», είπε και συνέχισε, λέγοντας πως οι φοιτητές θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για να αναδείξουν τα προβλήματα των εστιών.

Θεσσαλονίκη: Επίκειται πραγματογνωμοσύνη από υπηρεσίες του ΑΠΘ και ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, επίκειται πραγματογνωμοσύνη από υπηρεσίες του ΑΠΘ και ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης για τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του ασανσέρ.

Πηγή: voria.gr