Η 39χρονη Όλγα είδε τη ζωή της να ανατρέπεται μέσα σε λίγα λεπτά. Πριν από έξι μήνες, μετά από μια απλή εξέταση, οι γιατροί ανακοίνωσαν στον σύζυγό της πως πάσχει από καρκίνο. Εκείνος επί δύο μέρες το κρατούσε μέσα του, μέχρι που της το είπε, κρατώντας της το χέρι και υποσχόμενος να κάνει τα πάντα για να γίνει καλά. 

Όπως είπε η ίδια στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», δεν είχε κανένα σύμπτωμα. Μετά από μια επέμβαση οι γιατροί έκαναν βιοψία και διαπίστωσαν ότι πάσχει από καρκίνο. Αυτό που δε γνώριζαν τότε είναι ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια μορφή που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα. 

Tελικά ο καρκίνος ήταν στις ωοθήκες της

Αρχικά οι χημιοθεραπείες που είχαν αποφασιστεί ήταν για την αντιμετώπιση του καρκίνου του εντέρου. Όμως οι γιατροί της Όλγας στον Ευαγγελισμό, μετά από κάποιες εξετάσεις άλλαξαν εντελώς τις θεραπείες, αφού τελικά ο καρκίνος ήταν στις ωοθήκες της. 

Η μοναδική τους ελπίδα βρίσκεται στην Αμερική και το νοσοκομείο Memorial, όπου εκεί οι εξειδικευμένοι γιατροί αντιμετωπίζουν 50 παρόμοια περιστατικά κάθε χρόνο. 

Η πρώτη θεραπεία θα διαρκέσει τουλάχιστον επτά μήνες, ενώ το κόστος θα αγγίξει τις 600.000 ευρώ. Χιλιάδες απλού κόσμου έχει έως τώρα ανταποκριθεί κι έχει προσφέρει από το υστέρημά του στον ερανικό λογαριασμό που έχει ανοίξει για να μπορέσει η Όλγα να δώσει τη μάχη της. 

Αυτό που περιμένει τώρα είναι η ιατρική βίζα, ώστε να μη χρειαστεί να επιστρέψει στην Ελλάδα εν μέσω των θεραπειών της και στη συνέχεια να ξαναφύγει.

Μαζί της, ακοίμητος φρουρός θα πάει ο σύζυγός της, Κυριάκος και ο γιος τους Θοδωρής, ο οποίος θα συνεχίσει τα μαθήματά του στις ΗΠΑ. 

alithies-zina-olga

Στο πλευρό τους χιλιάδες άνθρωποι

Στο πλευρό τους και χιλιάδες απλοί άνθρωποι, αλλά και επώνυμοι, που έχουν ευαισθητοποιηθεί από την περιπέτεια υγείας της Όλγας. 

Εκείνη τους ευχαρίστησε όλους για την αγάπη που της έχουν δείξει όλος αυτόν τον καιρό. Αυτό που θέλει είναι να φύγει την Παρασκευή, να κάνει τις θεραπείες της και να επιστρέψει πίσω για να πιάσει τη ζωή της από εκεί που την άφησε. 

Τράπεζα Eurobank

Αρ.λογαριασμου : 00260202310202292375

IBAN :GR6302602020000310202292375

IRIS : 6934490926

Δικαιούχος : Όλγα Μαυρίδου