Ο εισαγγελέας Πολυγύρου απέδωσε ποινικές ευθύνες για το θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου στη Χαλκιδική, καθώς άσκησε κακουργηματικές διώξεις και παρέπεμψε την υπόθεση στην ανάκριση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Χαλκιδική: «Θα μείνει άναυδος ο ελληνικός λαός», ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου

«Νομίζω βρισκόμαστε στην αρχή των διώξεων. Καλώς και ορθά ασκήθηκαν οι συγκεκριμένες διώξεις. Ώστε να προσκομίσουμε κι εμείς τα δικά μας έγγραφα, ιδιωτικές έρευνες, όπου εκεί θα μείνει άναυδος όλος ο ελληνικός λαός για το ποιοι κυβερνούν και ποιοι έχουν θέση αξιώματος στην τοπική αυτοδιοίκηση», όπως ανέφερε ο πατέρας του 19χρονου.

Χαλκιδική: Ανοίγει η "βεντάλια" των ευθυνών για την τραγωδία στο λούνα παρκ

Ο εισαγγελέας Πολυγύρου Ξενοφών Κίτσας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά συναυτουργία με πράξη ή παράλειψη σε βάρος του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ και του χειριστή του φονικού παιχνιδιού. Για απλή συνέργεια στο αδίκημα σε βάρος του μηχανικού που βεβαίωσε το ασφαλές της εγκατάστασης και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Ο εισαγγελέας με τη δίωξη που άσκησε δείχνει ότι ανοίγει τη «βεντάλια» απόδοσης ποινικών ευθυνών και για άλλα πρόσωπα που θα εξεταστούν στην ανάκριση. Η δικογραφία θα διαβιβαστεί πλέον στον ανακριτή Πολυγύρου.

Ήδη, σε εξέλιξη είναι η εισαγγελική έρευνα στην οποία διερευνώνται ευθύνες και σε παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανεξέλεγκτη λειτουργία του λούνα παρκ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4qb1m37340h)