Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης (8/10) στην Εύβοια, με έναν 38χρονο να μαχαιρώνει τον 65χρονο θείο του μέσα στο σπίτι του.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο χωριό Σπαθάρι, αφού τελικά ο άτυχος 65χρονος έχασε τη ζωή του μετά την επίθεση.



Το χρονικό

Σύμφωνα με μαρτυρίες από το στενό συγγενικό περιβάλλον του θύματος στο eviaonline, οι δυο τους βρίσκονταν το μοιραίο βράδυ στο καφενείο του χωριού και συζητούσαν. Κάποια στιγμή ο 35χρονος ζήτησε χρήματα από τον ηλικιωμένο, καθώς εκείνος τον βοηθούσε συχνά οικονομικά, αλλά αυτή τη φορά αρνήθηκε να του τα δώσει. Τότε, υπήρξε μια έντονη διένεξη και στο τέλος και οι δυο τους αποχώρησαν από το καφενείο, ο καθένας πηγαίνοντας στο σπίτι του.

Ωστόσο, ο 35χρονος επέστρεψε στο σπίτι του θείου του, ο οποίος διέμενε μόνος του και του επιτέθηκε, μαχαιρώνοντας τον έξι φορές, με τη μια εξ αυτών, στον λαιμό. 

Ο άτυχος άντρας κατάφερε αιμόφυρτος να φτάσει μέχρι το καφενείο του χωριού και να ζητήσει βοήθεια, λέγοντας στους θαμώνες πως τον μαχαίρωσε ο ανιψιός του και στην συνέχεια κατέρρευσε μπροστά στα μάτια τους.

Οι συγχωριανοί του έντρομοι, κάλεσαν ασθενοφόρο και την Αστυνομία. Το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου με συνοδεία περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. και κατόπιν διεκομίσθη στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του, καθώς τα τραύματα ήταν σοβαρά και παρά τις προσπάθειές τους κατέληξε.

Έξω από το νοσοκομείο είχαν συγκεντρωθεί οι συγγενείς του, που διαμένουν στην Χαλκίδα, καθώς επίσης και η σύζυγός του ηλικιωμένου, η οποία κατέρρευσε μαθαίνοντας την τραγική εξέλιξη.

Το θύμα είχε τρία παιδιά και έξι εγγόνια, ενώ διέμενε μόνος του για να φροντίζει τα κτήματα. Η σύζυγός του διαμένει στην Χαλκίδα και κάθε Σαββατοκύριακο ανέβαινε και εκείνη στο χωριό.


Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μετά την επίθεση στον θείο του εξαφανίστηκε.

Τελικά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, μετά από περίπου 4 ώρες αναζήτησης, κοντά στο νεκροταφείο του χωριού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε συλληφθεί στο παρελθόν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4qx84h2b1h5)