Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, που επικαλείται η ΕΡΤ, ξεκινά ο πειθαρχικός έλεγχος για τους τρεις εν ενεργεία στρατιώτες -ένας εκ των οποίων δόκιμος- που συμμετείχαν το σαββατοκύριακο στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πήγες και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, παραβιάστηκαν ο στρατιωτικοί κανονισμοί για αυτό και διεξάγεται πειθαρχικός έλεγχος.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς, χαρακτήρισε «αδιανόητο» αυτό που έκανε στρατιώτης, ωστόσο λίγο αργότερα τον «άδειασε» η Κουμουνδούρου, αναφέροντας ότι «η συμμετοχή στρατιωτών σε πορείες, με κορυφαίο παράδειγμα αυτή του Πολυτεχνείου, αποτελεί πράξη τεράστιου ηθικού, πολιτικού και ιστορικού συμβολισμού».

Ο κ. Παππάς επανήλθε σε σημερινή του τηλεοπτική εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του, ενώ διερωτήθηκε «τι θα γινόταν αν κάποιος στρατιωτικός έκανε πορεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4r37qjh7g4x)

Πυρά κατά του φαντάρου εξαπέλυσε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης, αναφέροντας ότι «η εικόνα στρατευσίμου να συμμετέχει ένστολος φορώντας το εθνόσημο σε συγκέντρωση πολιτικού κόμματος (του ΚΚΕ) και να εκφράζει πολιτικες θέσεις και θέσεις ενάντια στις αποφάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας είναι απαράδεκτη και παράνομη. Φαντάζομαι ήδη κινειται η πειθαρχική διαδικασία».