Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο θάνατος του διεθνούς ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Τζορτζ Μπάλντοκ που βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα.

Τον 31χρονο αναζητούσε για ώρες η σύζυγός του για να ευχηθεί στην κόρη τους που είχε γενέθλια, όμως ο Ελληνοβρετανός ποδοσφαιριστής δεν απαντούσε στις κλήσεις της. 

Η Αστυνομία ερευνά όλα τα σενάρια για τις συνθήκες του θανάτου του.

Τζορτζ Μπάλντοκ: "Ήταν μπλε, ήταν σοκαριστική η εικόνα", λέει αυτόπτης μάρτυρας

Ένοικος της πολυκατοικίας όπου διέμενε και ο Μπάλντοκ ήταν αυτόπτης μάρτυρας τη στιγμή που βρέθηκε νεκρός ο ποδοσφαιριστής και λέει στο STAR: «Με τη βοήθεια ενός αστυνομικού τον τράβηξαν έξω, ο άνθρωπος είχε ήδη πεθάνει. Ήταν πολλές ώρες, ήταν μπλε. Ήταν σοκαριστική η εικόνα, δεν υπήρχε άλλος στον χώρο της πισίνας».
Μαζί του λίγα λεπτά μετά και ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας, ο οποίος μένει κι αυτός σε ένα από τα διαμερίσματα.

Ακριβώς έξω από το πολυτελές διαμέρισμά του στην οδό Διαδόχου Παύλου στη Γλυφάδα συγκεντρώθηκαν μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ σιγά σιγά τα δυσάρεστα νέα μαθεύτηκαν και συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό θέλησαν να δουν αν ήταν κάποιο κακόγουστο αστείο.

Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασε και ιατροδικαστής, προκειμένου να διαπιστώσει τι είχε συμβεί. Τα πρώτα ευρήματα κάνουν λόγο για πνιγμό.

Τζορτζ Μπάλντοκ: Μυστήριο με την αιτία θανάτου του - Θα γίνουν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις

«Δέκα - δέκα και μισή εμείς που το πήραμε είδηση, που είδαμε και το 100 και την Αστυνομία εδώ... Στον πρώτο όροφο μια συγκάτοικος, η κουμπάρα μας, μου είπε κάτι γίνεται και βγήκα στο μπαλκόνι και είδα όλη την κίνηση», προσθέτει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Αστυνομικοί απέκλεισαν το διαμέρισμα του διεθνούς ποδοσφαιριστή, όπως επίσης και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Όλα τα ευρήματα θα εξεταστούν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4s9jt9s3o2x)

«Υπήρχαν δύο ποτήρια, όχι σαμπάνιας.... δύο ποτήρια και ένα μπουκάλι βότκα, όταν πήγαν και τον βρήκαν ήταν μόνος του. Δεν ήταν κανείς άλλος».

Οι Αρχές θα συγκεντρώσουν υλικό από τις κάμερες του σπιτιού και των γύρω κατοικιών για να διαπιστώσουν αν μαζί με τον ποδοσφαιριστή ήταν κάποιο άλλο ατομο. Και αν ναι, τι ώρα αποχώρησε και σε τι κατάσταση άφησε τον Τζορτζ Μπάλντοκ.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ φως στα αίτια θανάτου του θα ρίξει η νεκροτομή. Οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στη σορό του ποδοσφαιριστή.

Tι προκάλεσε τον πνιγμό και τι προηγήθηκε

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμη ανοιχτά για τις αστυνομικές αρχές που ερευνούν τον θάνατο του ποδοσφαιριστή, Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο ξαφνικός θάνατός του έχει προκαλέσει σοκ σε ολόκληρο τον αθλητικό κόσμο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα.

Η αστυνομία ερευνά όλα τα σενάρια για τις συνθήκες θανάτου του, ενώ οριστική απάντηση θα δώσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ήταν τόσο πολλές ώρες στην πισίνα, που το σώμα του είχε φτάσει στον πυθμένα. Αστυνομικός αρχιφύλακας που ήταν περιπολία στο τμήμα Γλυφάδας το βράδυ της Τετάρτης χρειάστηκε να βουτήξει για να τον βγάλει έξω.

Η ιατροδικαστής, όταν εξέτασε τη σορό του ποδοσφαιριστή, μακροσκοπικά εντόπισε μικροφυσαλίδες, το νερό είχε περάσει στους πνεύμονες, δηλαδή υπήρχε εισρόφηση, επομένως κατάπιε το νερό ενώ ήταν εν ζωή.

Η νεκροψία -  νεκροτομή που έγινε το μεσημέρι αναφέρει ως αιτία θανάτου τον πνιγμό εντός ύδατος, όμως για να πνιγεί ένα άνθρωπος που ξέρει κολύμπι και για να μην μπορεί να βγει από την πισίνα, σημαίνει πως κάτι έχει προηγηθεί.

Αυτό που θα απαντήσει στο ερώτημα είναι η ιστολογική στα όργανα , κυρίως στην καρδιά - καθώς δεν αποκλείεται η ανακοπή - και φυσικά οι τοξικολογικές, οι οποίες θα απαντήσουν αν του προκάλεσε αντίδραση κάτι που μπορεί να κατανάλωσε.

Επίσης, η ασφάλεια ερευνά αν ήταν στο νερό και έγινε το κακό ή αν ήταν έξω, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στην πισίνα.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να απαντηθούν εάν υπήρχαν κάμερες στο σπίτι, ωστόσο δεν υπάρχουν.

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d4sbknjo9ypl)

Τζορτζ Μπάλντοκ: Πέθανε την ημέρα των γενεθλίων της κόρης τους

Στις 6 το απόγευμα, ο 31χρονος είχε επικοινωνήσει με συμπαίκτη του.

Στις 7, άρχισε να τον καλεί η σύζυγός του από το σπίτι τους στην Αγγλία μαζί με την κόρη τους που είχε γενέθλια για να της ευχηθεί. Όμως δεν απάντησε σε καμία από τις κλήσεις του.

Τρεις ώρες μετά, στις 10 το βράδυ, ειδοποίησε τον σπιτονοικοκύρη, ο οποίος μαζί με την αστυνομία μπήκαν στη βίλα του ποδοσφαιριστή και τον βρήκαν με το μαγιό του στην πισίνα.

Αστυνομικοί απέκλεισαν το διαμέρισμα. Από την επιτόπια έρευνα αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Αυτόπτης μάρτυρας που μπήκε στο σπίτι αποκάλυψε ότι στο σημείο που ο διεθνής άφησε την τελευταία του πνοή υπήρχαν δύο ποτήρια και ένα μπουκάλι βότκα, ενώ δεν υπήρχε κανείς άλλος.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.