Τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων αναμένει πλέον ο ιατροδικαστής προκειμένου να έχει ξεκάθαρη εικόνα για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τον 31χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή Τζορτζ Μπάλντοκ. Η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί από τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι επίσης έχουν επιβεβαιώσει πως δεν υπήρχε παρουσία άλλου προσώπου στην υπερπολυτελή μεζονέτα στο παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας.

Πνιγμός εντός ύδατος είναι η αιτία θανάτου του 31χρονου διεθνούς ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος πραγματοποίησε την εξέταση στη σορό. Τι οδήγησε όμως στην απώλεια των αισθήσεων, με αποτέλεσμα ο 31χρονος να καταπιεί νερό και να πνιγεί, παραμένει ακόμη μυστήριο, με τον ιατροδικαστή να έχει εντοπίσει ευρήματα τα οποία όμως χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης.

*
Διαβάστε ακόμα: Τζορτζ Μπάλντοκ: Ραγίζει καρδιές η σύντροφος και η οικογένειά του - "Ήσουν ο κόσμος μου, σε περιμέναμε να γιορτάσουμε τα πρώτα γενέθλια του γιου σου"


Τζορτζ Μπάλντοκ: Τον βρήκαν μπρούμυτα στον πυθμένα

Η γυναίκα του διεθνούς ποδοσφαιριστή με την Εθνική Ελλάδας και παίκτη του ΠΑΟ βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον γιο τους, ενώ τον αναζητούσε από νωρίς το απόγευμα. Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ κάλεσε προβληματισμένη τον ιδιοκτήτη της οικίας τους, ζητώντας του να πάει στο σπίτι για να δει εάν είναι καλά ο Τζορτζ. Όντως, στις 10:25 ο φίλος της οικογένειας μπήκε στο σπίτι. Διαπίστωσε πως δεν ήταν τακτοποιημένο, αλλά όχι ψαγμένο. Είδε πως η γυάλινη πόρτα ήταν ανοικτή και κοιτώντας στην πισίνα, αντίκρισε, μπρούμυτα στον πυθμένα, τον 31χρονο. Αμέσως κάλεσε διαδοχικά τα τηλεφωνικά κέντρα του ΕΚΑΒ και της ΕΛ.ΑΣ.

Ένας εκ των δύο αστυνομικών του πρώτου περιπολικού που έφτασε στο σημείο έβγαλε τα ρούχα του, βούτηξε στο νερό και ανέσυρε από την πισίνα τη σορό του ποδοσφαιριστή. Όταν έγινε μια προσπάθεια ΚΑΡΠΑ, ο 31χρονος άρχισε να βγάζει αφρώδεις μικροφυσαλίδες από το στόμα, οδηγώντας αμέσως τον ιατροδικαστή, που βρέθηκε επιτόπου, στο συμπέρασμα πως πρόκειται για θάνατο που σχετίζεται με παθολογικά αίτια. Σε διαμέρισμα του πολυτελούς συγκροτήματος κατοικιών υπάρχει κάμερα που καταγράφει το μεγαλύτερο μέρος της πισίνας και του προαύλιου χώρου.


To "τυφλό σημείο" και το μπουκάλι βότκα

Σύμφωνα με το υλικό που είδαν οι αστυνομικοί, ο 31χρονος την Τετάρτη στις 18:30 βγαίνει στον χώρο της πισίνας μόνος του φορώντας μαγιό. Μπαίνει μέσα στην πισίνα και ξεκινά το κολύμπι. Στο «τυφλό σημείο», όμως, εκεί δηλαδή όπου δεν καταγράφει η κάμερα ολοκληρωτικά την πισίνα, οι αστυνομικοί διαπιστώνουν πως ξαφνικά τα πόδια του ποδοσφαιριστή είναι ακίνητα και επιπλέουν στην επιφάνεια της πισίνας. Λίγη ώρα αργότερα, η σορός βούλιαξε στον πυθμένα.

Το σχεδόν άδειο μπουκάλι με αλκοόλ (βότκα) που βρέθηκε σε ένα τραπέζι στον εξωτερικό χώρο του ισογείου, όπου βρίσκεται και η πισίνα, μαζί με δύο πλαστικά ποτήρια, εξετάζεται εάν καταναλώθηκε το μοιραίο απόγευμα. Στο σπίτι μέσα βρέθηκαν και άλλα ποτήρια και οικιακά αντικείμενα. Τα παραπάνω ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, αν και ξεκάθαρη εικόνα θα προκύψει μόνο από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργούνται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή φαγητό προτού βουτήξει στην πισίνα.

Από τις ιστολογικές εξετάσεις, που επίσης έχουν παραγγελθεί, ο ιατροδικαστής θα πάρει απαντήσεις ως προς τις αιτίες που οδήγησαν στην απώλεια των αισθήσεών του και εν κατακλείδι στον πνιγμό του.



Τα ευρήματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης 

Όπως τονίστηκε από τον ιατροδικαστή, υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και σχετίζονται με την καρδιά, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε ελαφρώς διογκωμένη. Κάτι που ωστόσο είναι φυσικό σε περιπτώσεις πνιγμού. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ιατροδικαστική Υπηρεσία του πανεπιστημίου δεν λειτουργούσε κανονικά, χθες, όμως, εξαιτίας του γεγονότος, αφού πρόκειται για ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε εκτάκτως η εξέταση. Οι ιστολογικές εξετάσεις, αν και συνήθως χρειάζεται χρόνος έως και τρεις μήνες για να βγουν τα αποτελέσματα, τρέχουν «με τη διαδικασία του κατεπείγοντος», με τα αποτελέσματα να αναμένονται περίπου σε έναν μήνα, ενώ αρκετά συντομότερα αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών. Αστυνομικοί της Σήμανσης συγκέντρωσαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό προς έλεγχο από το σπίτι.