Σοκ έχει προκαλέσει στον ποδοσφαιρικό κόσμο, κι όχι μόνο, ο θάνατος του 31χρονου διεθνούς ποδοσφαιριστή, Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της Τετάρτης 9/10 στην πισίνα του σπιτιού του στα νότια προάστια.

Για τον θάνατο του ποδοσφαιριστή μίλησε στον ΑΝΤ1 την Παρασκευή, ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης και τόνισε πως από ιατροδικαστικής άποψης, το επόμενο βήμα σχετικά με τα ακριβή αίτια του θανάτου είναι να αποκλειστούν άλλοι παράγοντες που προκάλεσαν τον πνιγμό, ή αν αυτός είναι αυτοτελές γεγονός.

Διαβάστε ακόμα: Τζορτζ Μπάλντοκ: "Ήταν σοκαριστική η εικόνα" - Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή που ανασύρθηκε νεκρός από την πισίνα

«Δηλαδή», αναφέρει, «η ιατροδικαστική είναι υποχρεωμένη να αποκλείσει ότι υπήρχε υποκείμενο αίτιο που να συνετέλεσε στον θάνατο είτε από τοξικής είτε από παθολογικής αιτιολογίας».

Όλα αυτά θα φανούν από τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, οι οποίες θα καθυστερήσουν, «αλλά θα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις τοξικολογικές».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4spbp2ib9e1)

Τι ανέφερε η νεκροψία για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ

Σημειώνεται πως η νεκροψία νεκροτομή που διατελέστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου αναφέρει ως αιτία θανάτου τον πνιγμό εντός ύδατος. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο Μπάλντοκ φορούσε το μαγιό του γίνεται κατανοητό πως ο ποδοσφαιριστής έκανε μπάνιο στην πισίνα του σπιτιού του.

Όμως εγείρεται το ερώτημα, πώς πνίγηκε ένας άνθρωπος που ήξερε κολύμπι και δεν μπορούσε να βγει από την πισίνα; Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα είχε κάτι προηγηθεί.

Αυτό που θα απαντήσει στο ερώτημα είναι η ιστολογική στα όργανα , κυρίως στην καρδιά - καθώς δεν αποκλείεται η ανακοπή - και φυσικά οι τοξικολογικές, οι οποίες θα απαντήσουν αν του προκάλεσε αντίδραση κάτι που μπορεί να κατανάλωσε.

Επίσης, οι Αρχές εξετάζουν αν ήταν στο νερό όταν πέθανε, ή αν βρισκόταν εκτός νερού, έχασε τις αισθήσεις του και έπειτα έπεσε μέσα στην πισίνα.

Πότε θα γίνει η κηδεία του

Η κηδεία του 31χρονου άσου του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλία, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, ενώ εκεί ζει και η οικογένειά του.

Όπως όλα δείχνουν, το τελευταίο «αντίο» θα πουν συγγενείς και φίλοι στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με την οικογένεια του αδικοχαμένου άσου, έτσι ώστε να υπάρξουν και οι απαραίτητες συνεννοήσεις για τη μεταφορά του εκεί. Στην Αγγλία θα ταξιδέψει και αντιπροσωπεία του Παναθηναϊκού, για να παρευρεθεί στο τελευταίο αντίο του Μπάλντοκ, αλλά και για να διευθετήσει οτιδήποτε χρειαστεί η οικογένειά του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4soepzp03f5)