Κύκλωμα εφοριακών που... ξεχνούσε να βεβαιώνει διαπιστωμένες οικονομικές παραβάσεις σε επιχειρηματίες και ιδιώτες με το αζημίωτο, εξάρθρωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί η αστυνομία σε νησί του Ιονίου.

*Διαβάστε ακόμα: Πύργος: Συνελήφθη άνδρας που προσποιήθηκε τον αστυνομικό σε γυναίκα για δήθεν τροχαίο του παιδιού της - Ζήτησε 70.000 ευρώ

Τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς στο κέντρο της Κέρκυρας, έπειτα από ταυτόχρονες επιχειρήσεις στα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους, ενώ οι έρευνες εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.


Πώς δρούσε το κύκλωμα των εφοριακών και του λογιστή

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας, στις αρχές είχαν περιέλθει πληροφορίες από μαρτυρία κατοίκου του νησιού πως στην Κέρκυρα δρα κύκλωμα που δεν βεβαίωνε φορολογικές παραβάσεις, οι οποίες είχανε διαπιστωθεί, εάν και εφόσον τα θύματα κατέβαλαν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.

Οι αστυνομικοί που έκαναν "απόβαση" στο νησί, εκτός από τις συλλήψεις, έχουν προχωρήσει σε κατασχέσεις κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και χειρόγραφων σημειώσεων τα οποία θα αποσταλλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έρευνες.

Για αρκετές ημέρες οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τους υπόπτους διαπιστώνοντας πως ο λογιστής ερχόταν σε συνεννόηση με τους εφοριακούς, εντόπιζαν επιχειρηματίες και ιδιώτες οι οποίοι είχαν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις και εκβιαστικά τους ζητούσαν χρήματα ώστε να μην της γνωστοποιήσουν στο σύστημα.

Οι συλληφθέντες αναμένεται τις επόμενες ώρες να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Κέρκυρας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4srv9ho955t)