Το σοκ για τον αδόκητο χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ, του 31χρονου άσου της Εθνικής Ελλάδος και του Παναθηναϊκού, παραμένει μεγάλο, με την τραγωδία να έχει συγκεντρώσει τα «φώτα» της δημοσιότητας, την ώρα που αναμένεται να πέσει φως στα αίτια ενός θανάτου, μιας απώλειας που έδειξε να «χαλυβδώνει» και την Εθνική ομάδα, η οποία, αν και έπαιξε με τα «Τρία Λιοντάρια», έδειξε πως εκείνη και τα μέλη της ήταν οι πραγματικοί... «Λέοντες», πετυχαίνοντας μια πολύ μεγάλη νίκη στο Γουέμπλεϊ για τον Τζορτζ.

Τζορτζ Μπάλντοκ: Το πρώτο μήνυμα της συντρόφου & η νέα ανακοίνωση της οικογένειας - «Έπρεπε να πετάξεις σήμερα στην πατρίδα για να γιορτάσουμε μαζί τα πρώτα γενέθλια του γιου σου»

Ραγίζει καρδιές το πρώτο μήνυμα της συντρόφου του Τζορτζ Μπάλντοκ για την τραγική του απώλεια.

Με ανάρτησή της στο Instagram η Αναμπέλ Ντίναμ γράφει για τον Μπάλντοκ, με τον οποίο είχαν αποκτήσει ένα παιδί ενός έτους.

«Τζορτζ, αγάπη της ζωής μου, αδελφή ψυχή μου. Ο τέλειος πατέρας ενός πανέμορφου αγοριού. Μαζί σου είχα ολοκληρωθεί. Ήσουν ο κόσμος μου και γνωρίζω ότι ήμουν ο δικός σου. Είσαι μαζί μου τώρα που ο Μπρόντι χαμογελάει. Ο κόσμος μου δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος, αλλά θα τα καταφέρω για τον Μπρόντι. Στο υπόσχομαι. Θα σε αγαπώ για πάντα και πάντα G. Your Neen. X», έγραψε, σύμφωνα με την Daily Mail, στην ανάρτησή της.

baldock-wife


Την ίδια ώρα η οικογένεια του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή σε νέα ανακοίνωσή της σημειώνει ότι την Τετάρτη περίμεναν τον Τζορτζ Μπάλντοκ για να γιορτάσουν μαζί τα πρώτα γενέθλια του γιου του.

«Έπρεπε να πετάξεις σήμερα στην πατρίδα για να γιορτάσουμε μαζί τα πρώτα γενέθλια του γιου σου, αλλά αντί γι' αυτό θρηνούμε την απώλειά σου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη νέα ανακοίνωση της οικογένειας του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Όλη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Είμαστε συντετριμμένοι με τον ξαφνικό θάνατο του αγαπημένου μας Τζορτζ. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η νεκροψία διαπίστωσε ότι πνίγηκε με τραγικό τρόπο ενώ κολυμπούσε στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα.

Τζορτζ, ήσουν ο πιο ξεχωριστός πατέρας, αρραβωνιαστικός, γιος, αδελφός, θείος, φίλος, συμπαίκτης και άνθρωπος. Ο ενθουσιασμός και η προσωπικότητά σου έφεραν τόση αγάπη σε όσους είχαν την τύχη να σε γνωρίσουν και σε όσους σε λάτρευαν από τις κερκίδες.

Θα θυμόμαστε για πάντα τις ξεχωριστές αναμνήσεις που έχουμε από εσένα και θα συνεχίσεις να ζεις μέσα από τον όμορφο γιο σου. Έπρεπε να πετάξεις σήμερα στην πατρίδα για να γιορτάσουμε μαζί τα πρώτα του γενέθλια, αλλά αντί γι' αυτό θρηνούμε την απώλειά σου.

Ως οικογένεια ήταν απίστευτα συγκινητικό, αλλά εξίσου δύσκολο να διαβάσουμε τον τεράστιο αριθμό των αποχαιρετισμών που γράφτηκαν από εκείνους που γνώριζαν τον Τζορτζ και από εκείνους που επηρέασε τη ζωή τους.

Ήταν αδύνατο να μην τον αγαπάς. Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να σέβεστε την ιδιωτική μας ζωή σε αυτή τη συγκλονιστική στιγμή, καθώς αρχίζουμε να επεξεργαζόμαστε το πένθος μας.

Τζορτζ Μπάλντοκ: Βαθύ μυστήριο με τον θάνατο του άτυχου ποδοσφαιριστή - Τι εξετάζουν οι αρχές

Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων αναμένει πλέον ο ιατροδικαστής προκειμένου να έχει ξεκάθαρη εικόνα για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τον 31χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή Τζορτζ Μπάλντοκ. Η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί από τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι επίσης έχουν επιβεβαιώσει πως δεν υπήρχε παρουσία άλλου προσώπου στην υπερπολυτελή μεζονέτα στο παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας.

Πνιγμός εντός ύδατος είναι η αιτία θανάτου του 31χρονου διεθνούς ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος πραγματοποίησε την εξέταση στη σορό. Τι οδήγησε όμως στην απώλεια των αισθήσεων, με αποτέλεσμα ο 31χρονος να καταπιεί νερό και να πνιγεί, παραμένει ακόμη μυστήριο, με τον ιατροδικαστή να έχει εντοπίσει ευρήματα τα οποία όμως χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης.

*
Διαβάστε ακόμα: Τζορτζ Μπάλντοκ: Ραγίζει καρδιές η σύντροφος και η οικογένειά του - "Ήσουν ο κόσμος μου, σε περιμέναμε να γιορτάσουμε τα πρώτα γενέθλια του γιου σου"


Η γυναίκα του διεθνούς ποδοσφαιριστή με την Εθνική Ελλάδας και παίκτη του ΠΑΟ βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον γιο τους, ενώ τον αναζητούσε από νωρίς το απόγευμα. Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ κάλεσε προβληματισμένη τον ιδιοκτήτη της οικίας τους, ζητώντας του να πάει στο σπίτι για να δει εάν είναι καλά ο Τζορτζ. Όντως, στις 10:25 ο φίλος της οικογένειας μπήκε στο σπίτι. Διαπίστωσε πως δεν ήταν τακτοποιημένο, αλλά όχι ψαγμένο. Είδε πως η γυάλινη πόρτα ήταν ανοικτή και κοιτώντας στην πισίνα, αντίκρισε, μπρούμυτα στον πυθμένα, τον 31χρονο. Αμέσως κάλεσε διαδοχικά τα τηλεφωνικά κέντρα του ΕΚΑΒ και της ΕΛ.ΑΣ.

Ένας εκ των δύο αστυνομικών του πρώτου περιπολικού που έφτασε στο σημείο έβγαλε τα ρούχα του, βούτηξε στο νερό και ανέσυρε από την πισίνα τη σορό του ποδοσφαιριστή. Όταν έγινε μια προσπάθεια ΚΑΡΠΑ, ο 31χρονος άρχισε να βγάζει αφρώδεις μικροφυσαλίδες από το στόμα, οδηγώντας αμέσως τον ιατροδικαστή, που βρέθηκε επιτόπου, στο συμπέρασμα πως πρόκειται για θάνατο που σχετίζεται με παθολογικά αίτια. Σε διαμέρισμα του πολυτελούς συγκροτήματος κατοικιών υπάρχει κάμερα που καταγράφει το μεγαλύτερο μέρος της πισίνας και του προαύλιου χώρου.


To "τυφλό σημείο" και το μπουκάλι βότκα

Σύμφωνα με το υλικό που είδαν οι αστυνομικοί, ο 31χρονος την Τετάρτη στις 18:30 βγαίνει στον χώρο της πισίνας μόνος του φορώντας μαγιό. Μπαίνει μέσα στην πισίνα και ξεκινά το κολύμπι. Στο «τυφλό σημείο», όμως, εκεί δηλαδή όπου δεν καταγράφει η κάμερα ολοκληρωτικά την πισίνα, οι αστυνομικοί διαπιστώνουν πως ξαφνικά τα πόδια του ποδοσφαιριστή είναι ακίνητα και επιπλέουν στην επιφάνεια της πισίνας. Λίγη ώρα αργότερα, η σορός βούλιαξε στον πυθμένα.

Το σχεδόν άδειο μπουκάλι με αλκοόλ (βότκα) που βρέθηκε σε ένα τραπέζι στον εξωτερικό χώρο του ισογείου, όπου βρίσκεται και η πισίνα, μαζί με δύο πλαστικά ποτήρια, εξετάζεται εάν καταναλώθηκε το μοιραίο απόγευμα. Στο σπίτι μέσα βρέθηκαν και άλλα ποτήρια και οικιακά αντικείμενα. Τα παραπάνω ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, αν και ξεκάθαρη εικόνα θα προκύψει μόνο από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργούνται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή φαγητό προτού βουτήξει στην πισίνα.

Από τις ιστολογικές εξετάσεις, που επίσης έχουν παραγγελθεί, ο ιατροδικαστής θα πάρει απαντήσεις ως προς τις αιτίες που οδήγησαν στην απώλεια των αισθήσεών του και εν κατακλείδι στον πνιγμό του.



Τα ευρήματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης 

Όπως τονίστηκε από τον ιατροδικαστή, υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και σχετίζονται με την καρδιά, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε ελαφρώς διογκωμένη. Κάτι που ωστόσο είναι φυσικό σε περιπτώσεις πνιγμού. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ιατροδικαστική Υπηρεσία του πανεπιστημίου δεν λειτουργούσε κανονικά, χθες, όμως, εξαιτίας του γεγονότος, αφού πρόκειται για ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε εκτάκτως η εξέταση. Οι ιστολογικές εξετάσεις, αν και συνήθως χρειάζεται χρόνος έως και τρεις μήνες για να βγουν τα αποτελέσματα, τρέχουν «με τη διαδικασία του κατεπείγοντος», με τα αποτελέσματα να αναμένονται περίπου σε έναν μήνα, ενώ αρκετά συντομότερα αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών. Αστυνομικοί της Σήμανσης συγκέντρωσαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό προς έλεγχο από το σπίτι.

Οι συγκλονιστικές στιγμές στο Γουέμπλεϊ 

Παράλληλα, και ενώ μόλις ένα 24ωρο συμπληρωνόταν από την σοκαριστική απώλεια του Μπάλντοκ, οι συμπαίκτες του στην Εθνική βρήκαν την δύναμη και σημείωσαν την ιστορική πρώτη νίκη της Εθνικής Ποδοσφαίρου επί της Αγγλίας και μάλιστα εκτός έδρας. Μια νίκη αποκλειστικά για τον φίλο τους.

Όλα όσα έγιναν άλλωστε χθες στο Γουέμπλεϊ έγιναν γι’ αυτόν. Η φανέλα του ήταν εκεί για να θυμίζει ότι θα είναι για πάντα μέλος της ομάδας και δεν θα ξεχαστεί.

ethniki_ellados_pavlidis_agglia


Τα δάκρυα όλων το μαρτυρούσαν… Ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας στο τέλος δεν άντεξε. Με υψωμένη τη φανέλα του Μπάλντοκ και με δάκρυα στα μάτια του αφιέρωσε την νίκη, όπως έκαναν και οι υπόλοιποι διεθνείς.
Λίγο πριν τη σέντρα στα αποδυτήρια ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός ανατρίχιασε τους πάντες με τα λόγια του για τον Τζορτζ Μπάλντοκ, τονώνοντας το ηθικό των συμπαικτών του.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης μετά το τέλος του αγώνα στην αγκαλιά του Κουρμπέλη έκλαιγε με λυγμούς. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί τον συμπαίκτη του.

hatzigiovanis_wembley


Ο Παυλίδης που σκόραρε και τα δύο γκολ της ιστορικής κοιτούσε στον ουρανό.

pavlidis-wembley-baldock



Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έγραψε «for you George» σε ανάρτησή του στο Χ και τον Λάζαρο Ρότα να λέει στην κάμερα «Georgi for you».

Συγκλονιστικά τα όσα είπε και ο Πέτρος Μάνταλος με τον διεθνή ποδοσφαιριστή να υποστηρίζει ότι κοίταζε στον ουρανό για να δει τον Τζορτζ Μπάλντοκ να πανηγυρίζει μαζί τους.

«Το αποτέλεσμα αν και μεγάλη νίκη πάει σε δεύτερη μοίρα. Όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα πήγε στον Τζορτζ που δεν ήταν σήμερα μαζί μας. Κοιτούσα και περίμενα να τον δω να πανηγυρίζει μαζί μας, δεν θα είναι τίποτα το ίδιο, το λέω με όλη μου την ψυχή για πάρα πολύ καιρό, οι σκέψη μου είναι με την οικογένειά του και ελπίζω να καταφέρουν να πάνε μπροστά μετά από αυτό το τραγικό συμβάν.


Στην είδηση και μόνο μέχρι που φτάσαμε να παίξουμε δεν είχαμε στο μυαλό μας ότι θα βγούμε να αγωνιστούμε. Έπρεπε να παίξουμε, κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε για να τιμήσουμε αυτόν και το εθνόσημο, μας έδινε δύναμη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

ethniki_baldock_1
ethniki_baldock_2
ethniki_baldock_3
ethniki_baldock_4
ethniki_baldock_5
ethniki_baldock_6
ethniki_baldock_7
ethniki_baldock_8

Ο Γιοβάνοβιτς αποκάλυψε τι συνέβη στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα του Γουέμπλεϊ

Συγκλόνισαν τα όσα είπε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Nova μετά τον αγώνα.

"Ήταν μια μαύρη μέρα από χθες βράδυ που μάθαμε αυτή τη δυσάρεστη είδηση. Ήταν πολύ δύσκολη η ατμόσφαιρα στο παιχνίδι. Όσο αγωνίζονται αυτα τα παιδιά στην εθνική, ο Τζορτζ θα είναι στη σκέψη μας. Ήταν δύσκολο, αλλά όσα συνέβησαν λειτούργησαν ως έξτρα κίνητρο για να μείνει ζωντανή η μνήμη του παιδιού με μια τέτοια εμφάνιση", επεσήμανε αρχικά ο προπονητής της Εθνικής ομάδας.

Στη συνέχεια, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε στις δύσκολες και πολύ ανθρώπινες στιγμές που εκτυλίχθηκαν στα αποδυτήρια της εθνικής ομάδας, λίγα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Άγγλους: "Αν μπαίνατε στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι, η ατμόσφαιρα ήταν υποτονική. Ήταν η στιγμή που όλοι συνειδητοποιούσαν τι ακριβώς συνέβη χθες.

Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να παρουσιαστούν τα παιδιά σε τόσο μεγάλο βαθμό συγκεντρωμένοι. Η Αγγλία είναι σπουδαία ομάδα και ανταποκριθήκαμε στο μέγιστο βαθμό. Κάναμε την Αγγλία να υποφέρει. Στο τέλος, αντικειμενικά, δίκαια νικήσαμε".



Μητσοτάκης: «Πέτυχαν να κάνουν τη μνήμη του Γιώργου γαλανόλευκο θρύλο που θα συγκινεί για πάντα»

Το δικό του μήνυμα για τον θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ και τις απίστευτες στιγμές που υπήρξαν στο βρετανικό στάδιο έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην συγχαρητήρια ανάρτησή του για τη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο πρωθυπουργός σημειώνει πως οι παίκτες της Εθνικής «έδειξαν ότι είναι αθλητές και κυρίως άνθρωποι», τηρώντας την υπόσχεση που έδωσαν στον Τζορτζ Μπάλντοκ.

«Πέτυχαν να κάνουν τη μνήμη του Γιώργου γαλανόλευκο θρύλο που θα συγκινεί για πάντα», τονίζει καταληκτικά.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ένας ξεχωριστός αγώνας, ένας μοναδικός θρίαμβος που ένωσε τα δάκρυα της θλίψης με αυτά της υπερηφάνειας. Συγχαρητήρια στα παιδιά της Εθνικής ποδοσφαίρου για τη νίκη τους επί της πανίσχυρης Αγγλίας. Έδειξαν ότι είναι αθλητές και κυρίως άνθρωποι. Γι’ αυτό και η προσπάθειά τους υπήρξε υπεράνθρωπη. Το είχαν υποσχεθεί στον φίλο τους Τζορτζ Μπάλντοκ που χάθηκε τόσο άδικα. Και, πράγματι, πέτυχαν να κάνουν τη μνήμη του Γιώργου γαλανόλευκο θρύλο που θα συγκινεί για πάντα».