Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί από τον Ιερό Ναό Φανερωμένης στο Αίγιο, ενώ η ταφή θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Ροδοδάφνη Αιγίου.



Η περιπέτεια της υγείας του κράτησε λίγες μόνο ημέρες από τη διάγνωση

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος έδινε μάχη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας από τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου οπότε και εισήχθη εσπευσμένα με βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι γιατροί έκριναν εξ αρχής την κατάσταση της υγείας του μη αναστρέψιμη.

Η περιπέτεια της υγείας του κράτησε λίγες μόνο ημέρες από τη διάγνωση. Η εξέλιξη ήταν ραγδαία και δεν άφηνε περιθώρια ελπίδας. Όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, διαγνώστηκε ως κλινικά νεκρός.

Λίγες ημέρες πριν διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο, σύμφωνα με το thebest.gr ο Δημήτρης Καλογερόπουλος υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο στο γραφείο του στον Δήμο, κάτι που αποδόθηκε στην πίεση της δουλειάς.

Το προηγούμενο διάστημα αισθανόταν μεγάλη κόπωση και ένα μούδιασμα στο πόδι. Υποβλήθηκε σε σειρά αιματολογικών και διαγνωστικών απεικονιστικών εξετάσεων. Τα αποτελέσματα βγήκαν στις 18 Σεπτεμβρίου. Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 11 Σεπτεμβρίου, είχε γιορτάσει τα 67α γενέθλιά του.

Η πρόγνωση για τηνεξέλιξη ήταν απογοητευτική. Στην Ελλάδα οι γιατροί δεν αναλάμβαναν να τον χειρουργήσουν. Βρέθηκε χειρούργος να τον αναλάβει στο Αννόβερο της Γερμανίας και προγραμματίστηκε η εισαγωγή του σε ειδικό ιατρικό κέντρο για να εγχειριστεί στις 7 Οκτωβρίου. Λίγο πριν αναχωρήσει για το Αννόβερο, ο όγκος αιμορράγησε και γράφτηκε το τέλος.

Στο πλευρό του, μέχρι την τελευταία στιγμή βρίσκονταν διαρκώς, η σύζυγός του Σοφία και τα δύο παιδιά του: ο Κώστας και η Ζωή.


Η ανακοίνωση του Δήμου Αιγιαλείας

“Με οδύνη, θλίψη και συντριβή, αποχαιρετούμε τον Άνθρωπο, τον φίλο, τον συνεργάτη, τον Δήμαρχο μας Δημήτρη Καλογερόπουλο ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή σήμερα την 11η Οκτωβρίου 2024, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Αποχαιρετούμε τον πρώτο δημότη της πόλης μας. Τον άνθρωπο που οραματίστηκε, που αγωνίστηκε, που υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια τον τόπο μας. Τον άνθρωπο που πριν από έναν χρόνο ακριβώς πανηγύρισε την πρώτη φορά που εκλέχθηκε Δήμαρχος στην Αιγιάλεια, για δεύτερη συνεχή θητεία. Αποχαιρετούμε τον δικό μας Δημήτρη Καλογερόπουλο”.