Στα ραντάρ της αστυνομίας βρισκόταν εδώ και αρκετό καιρό ο 39χρονος Αλβανός υπήκοος που συνελήφθη μαζί με την συντροφό του για κατοχή όπλου και εκρηκτικών υλών.

Στο πολυτελές αυτοκίνητο που επέβαιναν και το οποίο ήταν νοικιασμένο με τη μέθοδο leasing εντοπίστηκε στην οδό Σωκράτους, στο πλαίσιο τυχαίου ελέγχου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά ένα όπλο μάρκας Tokarev καθώς και δύο κομμάτια «πλαστελίνης» που πιθανολογείται ότι πρόκειται για εκρηκτική ύλη.


Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως ο 39χρονος Armiol είχε μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών για υποθέσεις προστασίας νυχτερινών κέντρων, βομβιστικές και εμπρηστικές επιθέσεις και γενικότερα για ενεργό δράση στη μαφία της νύχτας στην Αθήνα.

Ο 39χρονος επίσης ήταν ένας εκ των ευεργετηθέντων παλαιότερου νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών καθώς είχε συλληφθεί για υποθέσεις ναρκωτικών, είχε καταδικαστήσει σε ισόβια. Ωστόσο έκανε χρήση αυτών των ευεργετικών όρων και αποφυλακίστηκε μετά από λίγα μόλις χρόνια φυλάκισης.

Ο 39χρονος αλλά και η 33χρονη Daniella, η σύντροφός του αναμένεται να μεταχθούν αύριο, Σάββατο, το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα Αθηνών για παραβάσεις του νόμου περι όπλων ενώ η έρευνα για το πώς προμηθεύτηκε τον οπλισμό αλλά και πού σκόπευε να τον χρησιμοποιήσει παραμένει σε πλήρη εξέλιξη.