Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, τη στιγμή που η αστυνομία κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου σε αυτοκίνητο ενός ζευγαριού εντόπισε εκρηκτικά, πυροκροτητές και ένα πιστόλι.

Ο 39χρονος οδηγός του αυτοκινήτου οδηγούσε στην Ομόνοια, ενώ ο ίδιος ήταν γνώριμος των Αρχών από το παρελθόν. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 39χρονος αλβανικής υπηκοότητας είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για υποθέσεις ναρκωτικών και αποφυλακίστηκε το 2015.

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο ντοκουμέντο από το MEGA την ώρα που οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ περνάνε χειροπέδες στον 39χρονο άνδρα.

Δείτε το βίντεο

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4t52bk96bnd)

Ο 39χρονος είχε ενεργό δράση στη μαφία της νύχτας

Στο πολυτελές αυτοκίνητο που επέβαινε το ζευγάρι και το οποίο ήταν νοικιασμένο με τη μέθοδο leasing εντοπίστηκε στην οδό Σωκράτους, στο πλαίσιο τυχαίου ελέγχου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά ένα όπλο μάρκας Tokarev καθώς και δύο κομμάτια «πλαστελίνης» που πιθανολογείται ότι πρόκειται για εκρηκτική ύλη.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως ο 39χρονος Armiol είχε μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών για υποθέσεις προστασίας νυχτερινών κέντρων, βομβιστικές και εμπρηστικές επιθέσεις και γενικότερα για ενεργό δράση στη μαφία της νύχτας στην Αθήνα.

Ο 39χρονος επίσης ήταν ένας εκ των ευεργετηθέντων παλαιότερου νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών καθώς είχε συλληφθεί για υποθέσεις ναρκωτικών, είχε καταδικαστήσει σε ισόβια. Ωστόσο έκανε χρήση αυτών των ευεργετικών όρων και αποφυλακίστηκε μετά από λίγα μόλις χρόνια φυλάκισης.

Ο 39χρονος αλλά και η 33χρονη Daniella, η σύντροφός του αναμένεται να μεταχθούν αύριο, Σάββατο, το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα Αθηνών για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ η έρευνα για το πώς προμηθεύτηκε τον οπλισμό αλλά και πού σκόπευε να τον χρησιμοποιήσει παραμένει σε πλήρη εξέλιξη.