Τη θλίψη του για τον θάνατο του 45χρονου πυροσβέστη σε τροχαίο δυστύχημα στον Ασπρόπυργο, εξέφρασε με ανάρτηση του στο X, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

*Διαβάστε ακόμα: Ασπρόπυργος: 45χρονος αρχιπυροσβέστης ο άνδρας που σκοτώθηκε στο τροχαίο δυστύχημα - Στο νοσοκομείο δύο πυροσβέστες (Εικόνες & Βίντεο)

Στην ανάρτηση του, ο κ. Κικίλιας εκφράζει τη «βαθιά του λύπη» για τον θάνατο του άτυχου πυροσβέστη και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους άλλους δύο επιβαίνοντες στο όχημα.


Ανακοίνωση για την τραγωδία εξέδωσε η Πυροσβεστική, στην οποία αναφέρει πως διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για το πώς έγινε η μοιραία ανατροπή του οχήματος με τους τρεις πυροσβέστες, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας.


Το χρονικό της τραγωδίας στην άσφαλτο

Το πυροσβεστικό όχημα που ανετράπη με τους τρεις πυροσβέστες, έσπευδε για κατάσβεση φωτιάς σε φορτηγό, όταν υπό αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες ανετράπη στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Ο θάνατος του αρχιπυροσβέστη οδηγού ήταν σχεδόν ακαριαίος καθώς το όχημα έγειρε από την πλευρά του το βαρύ όχημα.

Οι δύο τραυματίες δεν φέρουν σοβαρά τραύματα και παραμένουν νοσηλευόμενοι στο Αττικό νοσοκομείο.

Όσον αφορά το πώς έγινε η μοιραία ανατροπή, ακόμα διερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές.


Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Χθες, 11 Οκτωβρίου 2024, βραδινές ώρες, το Π.Σ. 3263 όχημα της Π.Υ. Ελευσίνας στελεχωμένο με τρεις (3) Πυροσβεστικούς υπαλλήλους, κατά την επιστροφή στο σταθμό του από αστική πυρκαγιά, ανετράπη στο ύψος της γέφυρας του Ασπροπύργου Αττικής και επί της λεωφόρου Δημοκρατίας.

Από το Πυροσβεστικό όχημα απεγκλωβίστηκαν τραυματισμένοι δύο (2) Πυροσβεστικοί υπάλληλοι ενώ ο τρίτος (3), οδηγός του οχήματος, ανασύρθηκε από Πυροσβέστες της Π.Υ. Ελευσίνας και της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., χωρίς τις αισθήσεις του.

Και οι τρεις (3) πυροσβεστικοί υπάλληλοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του οδηγού του Πυροσβεστικού οχήματος, Υπαρχιπυροσβέστη Γεώργιου Κουτσοκώστα, ετών 45.

Για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος που προκάλεσαν τον θάνατο ενός και τον τραυματισμό δύο ακόμη Πυροσβεστικών υπαλλήλων θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4tizbmyilw9)