Το μετρό αναμένεται να μπει σε 1,5 μήνα περίπου στη ζωή των Θεσσαλονικέων, μετά από πολλά χρόνια αναμονής, και οι εργασίες συνεχίζονται, ώστε το έργο να παραδοθεί στις 30 Νοεμβρίου.

*Διαβάστε ακόμα: Υπουργείο Πολιτισμού: Έτσι θα είναι το Μουσείο που θα φιλοξενεί τις αρχαιότητες του Μετρό Θεσσαλονίκης (Εικόνες)

Τις τελευταίες μέρες τοποθετούνται στους τοίχους των σταθμών του μετρό μεγάλοι πίνακες με τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν κατά την κατασκευή του έργου, ενώ συνεχίζονται τα δοκιμαστικά δρομολόγια.


Νίκος Ταχιάος: Τα δρομολόγια θα είναι δωρεάν για τους επιβάτες τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, τα δρομολόγια θα είναι δωρεάν για τους επιβάτες τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, προκειμένου αυτοί να προσαρμοστούν.

«Αυτό είναι κάτι που μας υπέδειξε και η Κομισιόν, που χρηματοδοτεί το έργο, προκειμένου, σιγά-σιγά, οι Θεσσαλονικείς να εξοικειωθούν με το έργο», σημείωσε ο κ. Ταχιάος.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες αποκατάστασης δύο πλατειών στον σταθμό Βενιζέλου, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες αποκατάστασης του Αλκαζάρ.

Αμφότερες οι πλατείες θα παραδοθούν ολοκληρωμένες στις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την Ελληνικό Μετρό.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται στις 30 Νοεμβρίου να πραγματοποιήσει την έναρξη της λειτουργίας του μετρό, ενώ η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, πρόκειται να αποκαλύψει στο κοινό τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου.