Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού με τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά και τη χώρα να μπαίνει στην «κατάψυξη».

Η μετεωρολογική πλατφόρμα WXCharts προειδοποίησε ότι κύμα ψύχους θα πλήξει την Ευρώπη από τις 25 Οκτωβρίου, με την Ελλάδα να επηρεάζεται άμεσα.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική πλατφόρμα WXCharts από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι νότιες ακτές της ευρωπαϊκής ηπείρου και η χώρα μας θα επηρεαστούν από ένα κύμα ψύχους την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά για έντονες βροχοπτώσεις, ενώ η Ελλάδα θα πληγεί από χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες αναμένεται να κυμανθούν γύρω στους 0 βαθμούς κατά μέσο όρο. Στη νότια Ελλάδα οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι πιο ήπιες, μεταξύ 3 και 11 βαθμών.

Στη γειτονική Τουρκία η κατάσταση θα είναι ακόμη χειρότερη σύμφωνα με την Hurriyet, καθώς η θερμοκρασία εκεί θα πέσει ακόμη και κάτω από τους μηδέν βαθμούς!

psixri_eisvoli_oktovrios

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ξαφνικές αλλαγές του καιρού οφείλονται σε τροπική καταιγίδα που αναμένεται να επηρεάσει την Ευρώπη.

Η εν λόγω καταιγίδα κινήθηκε προς την Ευρώπη από τον Ατλαντικό στις αρχές της εβδομάδας και αναμένεται να επηρεάσει τη Γερμανία και τη Δανία. Προειδοποιήσεις για ισχυρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους έχουν εκδοθεί στην Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία.