Ύποπτο ταχύπλοο που μετέφερε μεγάλο αριθμό ατόμων εντοπίστηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (12/10), νοτιοανατολικά της Λέρου από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και κάπως έτσι ξεκίνησε μια απίστευτη καταδίωξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, το πλήρωμα του Λιμενικού Σώματος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του ταχυπλόου δεν συμμορφώθηκε, αλλά αντίθετα ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, επιχείρησε να διαφύγει.

Τελικά, το ταχύπλοο προσάραξε σε βραχώδη ακτή στην περιοχή «Παλιόνησος» της Καλύμνου, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες του.


Πλήρωναν 4.000 ευρώ σε διακινητές για να τους μεταφέρουν στην Ελλάδα

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Καλύμνου εντοπίστηκαν στη χερσαία περιοχή 26 αλλοδαποί (9 άντρες, 5 γυναίκες και 11 ανήλικοι), οι οποίοι δήλωσαν πως εκκίνησαν τις βραδινές ώρες του περασμένου Σαββάτου από παραλιακή περιοχή πλησίον του Μπόντρουμ της Τουρκίας, καταβάλλοντας το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000€) έκαστος, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός ως ο διακινητής των υπολοίπων, ενώ κατασχέθηκαν το μέσο μεταφοράς και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Το Λιμεναρχείο Καλύμνου διενεργεί την προανάκριση.