Μπορεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες να κυλήσει χωρίς κάποιο έντονο καιρικό φαινόμενο ωστόσο προς το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να σημειωθεί μία αξιόλογη καιρική αλλαγή.

Τι θα συμβεί; Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει με αποτέλεσμα να θυμίζει περισσότερο Φθινόπωρο. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, σύμφωνα με το meteo, ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά έως και 11 βαθμούς! Η ανώτερη θερμοκρασία την προσεχή Παρασκευή θα είναι 17 βαθμοί ενώ σήμερα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην πραγματικότητα μέσα σε λίγες μέρες η θερμοκρασία θα σημειώσει σε πολλές περιοχές μέχρι και πτώση 10 βαθμών κελσίου. Δείτε χαρακτηριστικά τα στοιχεία του meteo με τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

thermokrasia-k

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Φθινοπωρινό βάσανο

Νωρίτερα σήμερα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε αναφορά στην πτώση της θερμοκρασίας ενώ σχολίασε και το φαινόμενο του αντικυκλώνα που εμποδίζει τις κακοκαιρίες να επηρεάσουν τη χώρα μας.

Όπως ανέφερε, αυτό το πεδίο υψηλών πιέσεων, εμποδίζει τις κακοκαιρίες, ταυτόχρονα όμως ευνοούνται οι συνθήκες στο να ενισχυθούν σημαντικά οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από αύριο και στη συνέχεια θα βλέπουμε τους βοριάδες μέσα στο Αιγαίου να προσεγγίζουν τοπικά και τα 8 μποφόρ ενώ στην περιοχή της νότιας Κρήτης, όπου ο βοριάς λειτουργεί σαν καταβάτης θα και έχουμε ριπές του βοριά ακόμα στα 8 αλλά και 9 μποφόρ.

Αυτή η εξέλιξη στην ουσία δημιουργεί μια έντονα ξηρή ατμόσφαιρα που συνεπάγεται απουσία βροχοπτώσεων μέχρι και το τέλος της εβδομάδας και ταυτόχρονα όμως θα μεταφερθούν και πιο ψυχρές αέριες μάζες από την ανατολική, βορειοανατολική Ευρώπη, γι'αυτό και θα βλέπουμε θερμοκρασίες πιο χαμηλές από Τετάρτη, Πέμπτη και στη συνέχεια.

«Θα βρεθούμε και λίγο πιο κάτω σε θερμοκρασιακά επίπεδα για την εποχή. Μια ενδεικτική θερμοκρασία θα είναι 20 με 23 βαθμοί και ιδιαίτερα αρκετά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα κάνει αρκετή ψύχρα, κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα» τόνισε.