Ακόμα και μέσα σε κουφώματα πόρτας έκρυβαν τα χρήματα από την παράνομη δράση τους, τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών στην Κέρκυρα.

Ήταν οργανωμένοι και πρόσεχαν κάθε κίνησή τους, κάτι που αποκαλύπτεται και από τους διαλόγους που έφερε στο «φως» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. Λίγες ώρες πριν οι κατηγορούμενοι οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή, στο νησί η... ομερτά "σπάει" και τα στόματα ανοίγουν. Οι περιγραφές θυμάτων αποκαλύπτουν το μέγεθος της απάτης.

Κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα: Τα «φακελάκια» με τα χρήματα είχαν ετικέτα... αποδείξεων

Ανάμεσα στα τεχνάσματα που είχαν εφεύρει ήταν και ο... φουσκωμένος από τα χρήματα φάκελος που όμως απ' έξω έγραφε «ισοζύγια - αποδείξεις».

«Καρφώθηκαν» μόνοι τους σε μια απο τις επικοινωνίες που είχαν.

erkyra-kikloma-eforiakoi-apodeixeis__1_
erkyra-kikloma-eforiakoi-apodeixeis__2_
erkyra-kikloma-eforiakoi-apodeixeis__3_

Κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα: «Σπάει» η ομερτά για τη δράση τους

Ένα απο τα θύματα του κυκλώματος μιλά αποκλειστικά στο Star. Έδωσε στον λογιστή του περίπου 4.500 ευρώ για άμεση διεκαπεραίωση επιστροφής ΦΠΑ. Δεν ήξερε όμως ότι ο λογιστής του εμπλεκόταν στο συγκεκριμένο κύκλωμα και ότι όλα έγιναν μετά απο εντολή του υποδιευθντή της εφορίας.

«Ότι δώσαμε τον κόπο του λογιστή δηλαδή για να προωθήσει τον φάκελο. Πανέξυπνος ήταν αλλά να μπλέξει τόσο βαθιά; ή τον έμπλεξαν οι άλλοι οι εφοριακοί. Δεν πιστεύω πως θα έκανε μια παρανομία γιατί το ήξερε το τέλος τι θα ήταν», λέει θύμα του κυκλώματος εφοριακών.

Μια γυναίκα έξω από την εφορία έσπασε τη σιωπή της και μίλησε για Γολγοθά που κράτησε 7 χρόνια.

Κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα: Έκαναν μέχρι και... ανίχνευση των χώρων συναντήσεων με τα θύματα

Μετά την αποκάλυψη του... πανομοιότυπου κυκλώματος της Χαλκίδας, οι μιμητές τους στην Κέρκυρα είχαν αναλάβει μέχρι και ρόλο... ντετέκτιβ. Ανίχνευαν τους χώρους συναντήσεων με τα θύματα.

kerkyra-kikloma-eforiakon-dailogoi__2_
kerkyra-kikloma-eforiakon-dailogoi__3_
kerkyra-kikloma-eforiakon-dailogoi__1_


Μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος πλεόν η εφορία της Κερκυρας λειτουργεί με ηλεκτρονικά ραντεβού. Αύριο οι 5 κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν ενώπιιον του ανακριτή για να απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Πληροφορίες του Star αναφέρουν ότι αναμένεται να κληθεί ένα ακόμη άτομο να καταθέσει. Εργάζεται στη εφορία του νησιού.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4vpzdij7lhd)