Στοιχεία που παραπέµπουν στην περίφηµη «Εταιρεία ∆ολοφόνων» έρχονται στην επιφάνεια όσο προχωρά η έρευνα αναφορικά µε τον χαµό της Φαίης Μπακογιώργου.

*Διαβάστε ακόμα: Φαίη Μπακογιώργου: Τριγυρνούσε χτυπημένη στα φανάρια με τη γιαγιά της για επαιτεία, αναφέρει μάρτυρας

Την ώρα που µε διάφορα τεχνάσµατα καθυστερεί απλώς το αναπόφευκτο στις δικαστικές αίθουσες, τα προαναφερθέντα στοιχεία φέρνουν στον νου την περίφηµη συµµορία που έδρασε τη δεκαετία του ’80 και έστησε παγίδα θανάτου σε δεκάδες ηλικιωµένους, ενώ έβαζε στο χέρι τις περιουσίες τους.

Ο ερευνητής και συγγραφέας Χάρης Βεραµόν, που συνεργάζεται µε τον πατέρα της αδικοχαµένης Φαίης, Νίκο, αποκαλύπτει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» πτυχές της υπόθεσης, που σε πρώτη φάση θα µείνουν εκτός ακροατηρίου, ωστόσο αποτελούν και «καµπανάκι» έκκλησης προς τις Αρχές για περαιτέρω έρευνα γύρω από τους ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί µε την κατά τα φαινόµενα «εγκέφαλο» της υπόθεσης και βασική κατηγορουµένη για τη δολοφονία της Φαίης.

Η περίφηµη σπιτονοικοκυρά, η 57χρονη πλέον Π.Τ., µε δεκάδες καταδίκες, εκκρεµοδικίες, προσαγωγές και συλλήψεις στην πλάτη της, είναι το πρόσωπο-κλειδί που ενδεχοµένως συνδέει παραπάνω από µία ανθρωποκτονίες αλλά και απάτες, µε συνεργάτες νοµι κούς και συµβολαιογράφους!

«Ερευνώντας την υπόθεση διαπιστώνεται πως δεν είναι µόνο η ανθρωποκτονία της Φαίης στο προσκήνιο. ∆εν είναι ούτε η περίπτωση του φερόµενου ως αιφνίδιου θανάτου της ηλικιωµένης συγκατοίκου της Φαίης. Υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον άλλα δύο άτοµα, δύο γυναίκες που εµπλέκονται µε κάποιον τρόπο µε την κατηγορούµενη σπιτονοικοκυρά, οι οποίες απεβίωσαν µυστηριωδώς», σηµείωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραµόν στα «Π» και συµπλήρωσε: «Οι ενδείξεις είναι πολλές. Η σπιτονοικοκυρά, κατά την άποψή µου και τα όσα προκύπτουν από την έρευνα, δεν είναι µόνη της. Υπάρχουν ενδείξεις που συνδέουν την 57χρονη µε δικηγόρους αλλά και συµβολαιογράφους. Αυτές υποδεικνύουν πως όλοι µαζί συνεργάστηκαν για τη σύνταξη νοµικά διάτρητων διαθηκών αλλά και για την έκδοση πλαστών εγγράφων, µε σκοπό τη “νοµιµοποίηση” αλλοδαπών. Η συγκεκριµένη γυναίκα υποστήριζε πως είναι δικηγόρος, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να ισχύει».


Τα νομικά τερτίπια

Την ώρα που ο φάκελος της έρευνας έχει κλείσει (τουλάχιστον όσον αφορά το κοµµάτι της ανθρωποκτονίας της Φαίης) και οι τρεις κατηγορούµενες καλούνται να απολογηθούν ενώπιον του δικαστηρίου, ένα κοµµάτι του παζλ απουσιάζει.

Ενώ τόσο η µητέρα της Φαίης όσο και η αδελφή της παρουσιάζονται έτοιµες να δώσουν τις εξηγήσεις τους για τον χαµό της συγγενούς τους, το κεντρικό πρόσωπο, η 57χρονη σπιτονοικοκυρά, χρησιµοποιεί διάφορες πρακτικές για να καθυστερήσει τη διαδικασία.

Κατά τα φαινόµενα, σκοπός της είναι η αναβολή της εκδίκασης, ωστόσο το δικαστήριο αρνείται να προβεί σε µια τέτοια απόφαση.

Μέχρι στιγµής έχουν διαταχθεί δύο διακοπές και η βίαιη προσαγωγή της βασικής κατηγορουµένης, η οποία µε πρόφαση την απουσία δικηγόρου (ο πρώτος την εγκατέλειψε, ενώ ο δεύτερος είναι απασχοληµένος στη Θεσσαλονίκη) προσπαθεί να εξαντλήσει το 12µηνο της προσωρινής κράτησής της.

Το δικαστήριο διέταξε τον διορισµό νέου δικηγόρου και παράλληλα την οριστική έναρξη της δίκης στις 22 Οκτωβρίου.


Συστηματικές κακοποιήσεις

Αν και η υπόθεση της αδικοχαµένης Φαίης εξελισσόταν επί σειρά ετών πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός διαµερίσµατος επί της οδού ∆ροσοπούλου στην Κυψέλη, αξίζει να σηµειωθεί πως οι µάρτυρες που έχουν δεσµευτεί για την υπόθεση φτάνουν τους 33.

Η κινητοποίηση του πατέρα της 23χρονης Φαίης αλλά και του ιδιωτικού ερευνητή έφερε αποτελέσµατα, µε τις µαρτυρίες να προκαλούν ανατριχίλα.

∆εν είναι τυχαίο, δε, πως συγκεκριµένη γυναίκα µάρτυρας, η οποία αναµένεται να καταθέσει και στο δικαστήριο, εκτιµάται ως µάρτυρας-κλειδί για την υπόθεση.

Κάτοικος της ίδιας γειτονιάς, η µάρτυρας φέρεται να έχει ακούσει και δει πολλά αναφορικά µε την αντιµετώπιση που είχε κυρίως η 23χρονη Φαίη, αλλά και η έτερη εκλιπούσα, η συνταξιούχος συγκάτοικος, για την οποία ουδείς έψαξε να ερευνήσει πώς ακριβώς έχασε τη ζωή της.

Οι φωνές, οι ικεσίες για έλεος και οι ξυλοδαρµοί, σύµφωνα µε τη µάρτυρα, ήταν καθηµερινή υπόθεση για το διαµέρισµα του εφιάλτη.

«Και οι δύο γυναίκες κυκλοφορούσαν, όποτε κυκλοφορούσαν, σε άθλια κατάσταση, χτυπηµένες και ρακένδυτες», θα πει η µάρτυς, που είχε έρθει αρκετές φορές σε αντιπαράθεση µε τη διαβόητη σπιτονοικοκυρά.

Μάλιστα, σηµειώνει πως είχε καλέσει δύο φορές την Αστυνοµία. Τη µία οι Αρχές δεν είχαν τη δυνατότητα να µπουν στο διαµέρισµα και τη δεύτερη η µητέρα της αδικοχαµένης Φαίης φέρεται να έριξε… στάχτη στα µάτια των αστυνοµικών, ισχυριζόµενη πως στο σπίτι έµενε µόνη της και δεν γνώριζε από πού προέρχονταν οι φωνές από τις αψιµαχίες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλα συνηγορούν πως µπαίνουµε στην τελική ευθεία για την απόδοση της δικαιοσύνης αναφορικά µε τον χαµό της Φαίης.

Είναι κάτι που άλλωστε της αξίζει, µε δεδοµένο πως πέρασε µια ζωή-κόλαση, η οποία και τερµατίστηκε άδοξα τον Οκτώβριο του 2021, όταν και βρέθηκε νεκρή, τυλιγµένη σε µία κουβέρτα και πεταµένη στους κάδους των σκουπιδιών, επί της οδού Τύχης, 500 µέτρα µακριά από το σπίτι-κολαστήριο.

Η αδικοχαµένη µητέρα τριών παιδιών, η οποία και έχασε ένα ακόµα όταν, σύµφωνα µε το κατηγορητήριο, οι δράστιδες έβαλαν βιαίως τέρµα στην τέταρτη κύησή της, αξίζει τουλάχιστον την αλήθεια για ό,τι της είχε συµβεί σε µια ζωή όπου δεν γνώρισε ούτε την παιδική αθωότητα ούτε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 12/10/2024