Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη, με κύριο χαρακτηριστικό το κρύο, το οποίο έρχεται στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Τουρκία.

Συγκεκριμένα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κατά 10 βαθμούς, ενώ την εμφάνισή τους θα κάνουν θυελλώδεις βοριάδες και βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Αιτία γι' αυτή τη μεταβολή είναι ο ψυχρός αέρας, ο οποίος μέσω της Ουκρανίας και της Τουρκίας θα αρχίσει σταδιακά να επηρεάζει και τη χώρα μας, με αποκορύφωμα το Σαββατοκύριακο.


Τσατραφύλλιας: «Δεν αποκλείω ακόμα και χιόνια..»

Μάλιστα ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας δεν αποκλείει χιόνια στα ορεινά, χαρακτηριστικό της μεταβολής του καιρού.

Η ανάρτησή του:





Πρεζεράκος: Η καλοκαιρία θα επιστρέψει

Την ίδια ώρα ο Νίκος Πρεζεράκος αναφέρει ότι μετά τη σύντομη πτώση της θερμοκρασίας, ο καιρός θα συνεχίζει να θυμίζει... καλοκαιράκι .

Ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ και δάσκαλος των περισσότερων μετεωρολόγων στην Ελλάδα ανέφερε πως η καλοκαιρία θα συνεχιστεί, ωστόσο από τις 16 μέχρι 20 Οκτωβρίου θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα Ανατολικά.

Η ανάρτησή του:




Μαρουσάκης: Κατά πόσο θα μας επηρεάσει ο «Ωμέγα εμποδιστής»

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με τη σειρά του μιλώντας στο OPEN αναφέρθηκε εκ νέου στον «Ωμέγα εμποδιστή» και εξήγησε και με ποιον τρόπο σχηματίζεται στον χάρτη. 

Με βάση τα όσα είπε, η Ιταλία θα έχει μια σημαντική κακοκαιρία τις επόμενες μέρες, αλλά δεν είναι βέβαιο κατά πόσο θα επηρεάσει τη χώρα μας, κι αν αυτό συμβεί θα γίνει εν μέρει αισθητή στο Ιόνιο.