Πρωταγωνιστικό ρόλο ανέλαβε ο πρίγκιπας Παύλος στο 8ο Συνέδριο Βιωσιμότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2024 το οποίο διοργανώθηκε από το Economist Impact σε συνεργασία με το SDSN Greece.

Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του School of Foreign Service του Πανεπιστημίου Georgetown, ο πρίγκιπας οργάνωσε ένα πάνελ υψηλού επιπέδου με θέμα την ««Επένδυση στην εκπαίδευση που επικεντρώνεται σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Environmental, Social, Governance – ESG) και στα οφέλη της».

Στο πάνελ, μαζί με τον πρίγκιπα Παύλο, συμμετείχαν κορυφαίοι εκπρόσωποι από τον ακαδημαϊκό χώρο, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τον τομέα των επενδύσεων.

Ειδικότερα μετείχαν ο κύριος Πίτερ Μάρα, κοσμήτορας του Earth Commons, Ινστιτούτου Περιβάλλοντος και Αειφορίας του Πανεπιστημίου του Georgetown η κυρία Αρετή Ροδίτη, υπεύθυνη διαχείρισης εντολών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF) και ο κύριος Ζυλιέν Μπομόν, εταίρος του Shift4Good, του μεγαλύτερου οργανισμού διαχείρισης κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου στην επένδυση για την απανθρακοποίηση του τομέα των μεταφορών.

Οι ομιλητές ανέλυσαν τους τρόπους με τους οποίους η εκπαίδευση μπορεί να συμβάλλει στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων.

Πρίγκιπας Παύλος: «Η σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης σε σχέση με το επιχειρηματικό περιβάλλον αποτελεί παγκόσμιο στόχο»

Ο πρίγκιπας Παύλος, τονίζοντας τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης και της εκπαίδευσης, δήλωσε:

 «…Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης σε σχέση με το επιχειρηματικό περιβάλλον αποτελεί παγκόσμιο στόχο και η εκπαίδευση προς αυτή την κατεύθυνση είναι άμεση προτεραιότητα.

Παρακολουθώντας στενά και με έντονο ενδιαφέρον όλα αυτά τα χρόνια, τόσο την ανάγκη των νέων ανθρώπων, αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας για εκπαιδευτικά-επενδυτικά προγράμματα θεώρησα μοναδική ευκαιρία να καλέσω σε μια συζήτηση τρείς εκπροσώπους [έναν] από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, [έναν] από τον τομέα των ιδιωτικών επενδύσεων και [έναν] από τον εκπαιδευτικό τομέα, με σκοπό την περαιτέρω ανάλυση, αλλά και την πρόκληση ενδιαφέροντος για την εκπαίδευση και το περιβάλλον.».

Το συνέδριο ήταν μια μοναδική πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών, τη συνεργασία και την αντιμετώπιση των προκλήσεων αλλά και την ανάδειξη ευκαιριών που παρουσιάζονται στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.