Ο 13χρονος που έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι από 49χρονο αλλοδαπό στο Χαλάνδρι, μίλησε στο Mega, δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για όσα συνέβησαν.

Ο ανήλικος τη στιγμή του περιστατικού βρισκόταν παρέα με άλλους δύο φίλους του.

«Όπως προχωρούσαμε, ήρθαν από πίσω μας κάποια παιδιά και μας είπαν ότι τους κυνηγούσε ένας Κινέζος με ένα μαχαίρι. Εμείς νομίζαμε ότι κάνανε πλάκα. Κάναμε τον κύκλο και πήγαμε από το στενό αυτό. Εγώ ήμουν με μια φίλη και έναν φίλο, είχαμε προχωρήσει πιο μπροστά. Βγήκε από έναν θάμνο ο Κινέζος με το μαχαίρι και άρχισε να μας κυνηγάει και τους τρεις», ανέφερε ο ανήλικος.


Χαλάνδρι: "Είναι ένα μαχαίρι, το είχε δέσει σε ένα κοντάρι και ήταν μισό μέτρο περίπου", λέει μητέρα

Μητέρα μαθητή μίλησε για τα χαρακτηριστικά του εργαλείου που είχε φτιάξει ο 49χρονος δράστης, τονίζοντας ότι, «είναι ένα μαχαίρι, το είχε δέσει σε ένα κοντάρι και ήταν μισό μέτρο περίπου».

Το συμβάν έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην περιοχή, ενώ τα παιδιά φοβούνται ακόμα και να πάνε σχολείο. Πατέρας μαθητή υποστήριξε πως «αυτοί μένουν δίπλα, μένουν στο παρακάτω στενό. Ήρθαν τα παιδιά από την ΔΙ.ΑΣ σε τέσσερα λεπτά, ”σκοτωμένοι” ήρθαν πολύ γρήγορα και φαντάσου ότι αυτός ήταν ακόμα εκεί και έψαχνε. Δηλαδή δεν είναι ότι ήθελε να τα τρομάξει και να φύγει».

«Βγαίνουμε και εμείς από την καθημερινότητα του παιδιού και δεν θέλουμε, δεν θέλουμε να τον αναστατώσουμε», είπε μητέρα μαθητή.