Διακοπή για τις 31 Οκτωβρίου 2024 δόθηκε στη δίκη των εκλεγμένων βουλευτών των Σπαρτιατών, του Ηλία Κασιδιάρη και του δικηγόρου, Σ. Μεταξά στο Μονομελές Εφετείο για το ζήτημα της εξαπάτησης εκλογέων.

Η δίκη άρχισε με κατηγορούμενους και συνήγορους να υποβάλλουν αιτήματα αναβολής τα οποία ωστόσο στη συνέχεια απορρίφθηκαν από το δικαστήριο. Πρόκειται για δύο βουλευτές οι οποίοι έπρεπε να βρίσκονται σε συζήτηση στη Βουλή ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ενώ στην τρίτη περίπτωση ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου είχε κώλυμα.

*Διαβάστε ακόμα: Στο εδώλιο oι Σπαρτιάτες και ο... αρχηγός Κασιδιάρης - Ξεκινά η πολύκροτη δίκη για το ζήτηµα της εξαπάτησης των εκλογέων


Το δικαστήριο έκρινε πως τα αιτήματα αυτά μπορούν να αντιμετωπίσουν με διακοπή και απέρριψε τα αιτήματα αναβολής ενώ την πρόοδο της δίκης ζήτησε και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Χ. Κατσιβαρδά, Βασίλης Καπερνάρος.


Την πρόοδο της δίκης ζήτησε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Το ίδιο ζήτησε και ο Ηλίας Κασιδιάρης, σε γραπτή του δήλωση. Ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης βρισκόταν στο δικαστήριο χωρίς χειροπέδες καθώς βρίσκεται σε επταήμερη άδεια.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε μετά το πέρας της σημερινής διαδικασίας πως: «Επιθυμώ την άμεση διεξαγωγή της παρούσης δίκης, διότι η επίμαχη κατηγορία είναι άκρως προσβλητική για την προσωπικότητά μου. Πορεύομαι πάντα με βάση το δίκαιο και την αλήθεια και βρίσκομαι ενώπιον του δικαστηρίου για να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή μου».