Σωρεία περιστατικών κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα καταγράφεται καθημερινά στη χώρα μας, ειδικά εφόσον ο οδηγός έχει αφήσει σε κοινή θέα εντός της καμπίνας πολύτιμα αντικείμενα.

Τους τελευταίους μήνες συμμορίες δρουν ανεξέλεγκτα εις βάρος ανυποψίαστων οδηγών, ενώ καταστρώνουν καλά οργανωμένα σχέδια, τα οποία και εκτελούν με μεγάλη ακρίβεια. Μάλιστα, πολλές φορές δεν διστάζουν να προβούν σε κλοπή αντικειμένων από αυτοκίνητα ακόμα και αν ο οδηγός βρίσκεται εντός του οχήματος.

Οι αστυνομικές αρχές εφιστούν την προσοχή των οδηγών, ενημερώνοντας για ένα νέο κόλπο που χρησιμοποιούν οι σπείρες, που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους ηλικιωμένους οδηγούς ή όσους ταξιδεύουν μόνοι τους ή όσους σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε πάρκινγκ ή Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών.

Συγκεκριμένα, υποδύονται τους... Καλούς Σαμαρείτες. Προσεγγίζουν ανυποψίαστους οδηγούς και τους λένε ότι αντιμετωπίζουν κάποια βλάβη στο όχημά τους. Μόλις το θύμα εξέλθει από το ΙΧ για να δει τη βλάβη, ένας συνεργός τρυπώνει στην καμπίνα και αφαιρεί πολύτιμα αντικείμενα, όπως κινητά και πορτοφόλια.

*Διαβάστε ακόμα: Κρήτη: Τα έκανε "λαμπόγυαλο" σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου - Άγνωστος τα έσπασε όλα στο πέρασμά του (Εικόνες)



Δείτε πώς κλέβουν οδηγούς μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα

Τέτοιου είδους συμβάντα σημειώνονται σε μεγάλη συχνότητα στην Ισπανία, και δη στην Καταλονία. Ενδεικτικό είναι ένα βίντεο που δημοσίευσε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου η Αστυνομία της Καταλονίας.

Δείτε το βίντεο


Σε αυτό βλέπουμε ένα γκρι χρώματος αυτοκίνητο να σταθμεύει σε πάρκινγκ. Αμέσως, ένας μαυροντυμένος άνδρας προσεγγίζει το ΙΧ και υποδεικνύει στον οδηγό του οχήματος μια βλάβη. Στο σημείο σπεύδει και ένα μαύρου χρώματος ΙΧ το οποίο σταθμεύει κολλητά στο γκρι όχημα.

Όταν ο ανυποψίαστος οδηγός βγει από το ΙΧ του προκειμένου να εξετάσει τη βλάβη που του υποδεικνύει ο απατεώνας στο αριστερό πίσω μέρος του οχήματος, λαμβάνει δράση ο συνεργός του ο οποίος βρίσκεται μέσα στο μαύρο όχημα.

Ο συνεργός εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι το θύμα έχει στραμμένη την προσοχή του στη βλάβη, τρυπώνει από την πόρτα του συνοδηγού στο όχημα και αρπάζει ό,τι πολύτιμο βρει.

Αφού ολοκληρώσει το έργο του, ο συνεργός απομακρύνεται με το μαύρο ΙΧ από το σημείο, ενώ λίγα μέτρα μακριά επιβιβάζεται και σε αυτό ο μαυροντυμένος άντρας, και στη συνέχεια γίνονται καπνός.

«Αν ένας άγνωστος σε προειδοποιήσει για βλάβη στο όχημά σου, να είσαι καχύποπτος! Οι κλέφτες δρουν σε οργανωμένες ομάδες, αποσπούν την προσοχή των οδηγών και εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να κλέψουν τσάντες, χρήματα ή κινητά τηλέφωνα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η αστυνομία της Καταλονίας.